Subota, 21 rujna, 2024

Prosvjedi i političke manipulacije uoči lokalnih izbora

Vrlo

Kako se lokalni izbori bliže, raste pritisak društva, posebno od strane umirovljenika koji traže povećanje mirovina i obrazovnih sindikata. Međutim, na sceni se pojavljuju i profesionalni prosvjednici koji stvaraju privid općeg nezadovoljstva vlastima, iako se slični problemi nisu rješavali dok je SDA bila na vlasti.

Političke stranke “trojke” prikazane su kao izdajice interesa Bošnjaka, posebno kroz optužbe o navodnoj nezakonitoj pomoći Aluminiju, dok istovremeno mediji potpiruju šovinističke narative. U isto vrijeme, Federalno ministarstvo energetike pojašnjava da je Aluminij uključen u program subvencioniranja od 2019. godine i da je primio sredstva za izmirenje dugova, dok su drugi sektori primili daleko više.

Osim Aluminija, značajna sredstva su upumpana u rudnike, koji zapošljavaju desetke tisuća radnika, ali se o njima šuti. Razlika u financijskim iznosima između Aluminija i bošnjačkih rudnika je ogromna, a sve to u kontekstu manipulacija i laži koje dolaze iz SDA i DF krugova.

U međuvremenu, prosvjedi se nastavljaju, s nezadovoljstvom raznih društvenih skupina, uključujući logoraše, zdravstvene radnike i mlade. Ovi prosvjedi ukazuju na trenutne socijalne probleme, dok se dojam stvara da je stanje u zemlji nikada lošije. Pitanje je koliko će ovo nezadovoljstvo utjecati na predstojeće izbore i tko će izvući političku korist iz trenutne situacije.

- Advertisement -

8 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

OGLASILI SE IZ INSTITUCIJA: Tužiteljstvo se žalilo na presudu Kasumoviću, no sud odbio žalbu

Moamer Kasumović, osuđen zbog bludnih radnji nad maloljetnikom, uplatio je 36.500 KM 14. studenog 2023. godine i na taj...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -