Srijeda, 18 rujna, 2024

Humovanja Veselina Gatala: Zoran, ali da nije plaho Hrvat

Vrlo

Zoran Krešić, kako to bošnjačka vertikala Sanel Kajan veli, ne može biti član upravnog odbora Federalne Tv jer je nostalgičan prema Hrvatskoj Republici Herceg – Bosni.

Piše: Veselin Gatalo, Bild.ba

Da pojasnim, Federalna Televizija je ona na kojoj Srbi (nekad i Hrvati) ginu usljed ratnih dejstava a Bošnjaci bivaju sustavno i sistematski ubijani, mučki i genocidno. A Sanel Kajan je bošnjačka moralna vertikala poznata po svojim stavovima prema ženama i pripadnicima suprotnih mu nacija.

Srbe koji su za ukidanje Republike Srpske viđam samo na Federalnoj i BHT1. I Hrvate koji nisu za revitaliziranje HRHB viđam na istim medijima. Oni Srbi koje znam vole Republiku Srpsku. Hrvati koje znam vole Hrvatsku Republiku Herceg – Bosnu. Napominjem, oni na Tv nisu oni u stvarnosti. Doduše, nedavno sam u Sarajevu vidio Ivu Komšića, uživo, klimnuo mi je glavom a i ja njemu.

Valjda je to ta tolerancija i suživot. Doduše, jednom sam hodao Vilsonovim šetalištem i Željko Komšić me je zvao na piće. Rekoh mu da cijenim poziv ali da žurim, da moram prema Palama. Nisam baš žurio, ali barem mogu birati s kim ću pivu popiti.Zoran Krešićj nije znao da će jednog dana možda biti član dobro plaćenog prestižnog odbora pa je rekao da bi da se uspostaviti Herceg – Bosnu na mjestu na kome nisu bili samo Hrvati. Pa je rekao što se dobrom bošnjačkom uhu svidjelo nije. Ja nisam Hrvat ali ne bih ga cinkario Bošnjacima. Ni Srbima da je rekao da ne voli Republiku Srpsku.

Meni je svejedno, rodio sam se u Jugoslaviji, živio u BiH pa u HRHB pa opet u BiH. Četiri buta sam promijenio državu, država mi znači koliko i zgrada pošte ili vodovoda, tako da mi je najmanje važno koja je i kako se zove, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Hercegovina, Srbija i Hercegovina, Crna Gora i… Hm, ne bih baš ovo zadnje. Oni Srbe tjeraju da budu Crnogorci. Slovenija i Hercegovina mi ne zvuči loše. Francuska i Hercegovina… Još bolje. Već imamo problema sa migrantima, osjećali bi se kao Francuska.

Hm, to me posjeti na sajam knjiga onomad… Naletih onda na Fra Marka Oršolića. I, kako sam u djetinjstvu od Djeda Nikole naučio, nazvah „Faljen Isus Framarko“. A on, Framarko, objesi bucmaste obraze i reče mi: „ne nazivaj ovdje Isusa, ovo je drukčija sredina od one tamo“. Ja sam puno razmišljao o tome, ali nisam puno shvatio. Kad služiš Bogu, ne bi se smio bojati čaršije dok Ga imenuješ…

Kako god, Zoka se, po starom hrvatskom običaju, počeo braniti i spominjati četnike. A očekivao sam da će reći jesam, za Hrvetsku Republiku Herceg – Bosnu sam i j… I nosite se i vi i vaš odbor u… Uh, ubi me ova autocenzura.

Kako god, čitav sistem i sustav BiH se zasniva na laži i neiskrenosti. Doduše, sistem u Republici Srpskoj se zasniva na strahu, ali o tome ću sljedeći put.

Hm, moram priznati da sam potcijenio moći Zorana Krešića. Sanel Kajan veli da bi izbor Juričin bio put ka hrvatskom kanalu u BiH. Ispade da bi Zoka sam iskopao taj hrvatski kanal, poput kakve krtice, onda kad bošnjački i provjereni od Bošnjaka birani i odobreni hrvatski i srpski članovi odbora spavaju. Ponio bi mali kramp i ašovčić i kopao poput Clinta Eastwooda u Bijegu iz Alkatraza.

Hrvatski zvaničnici nisu se založili za Zorana. Nisu rekli ni da su za HR Herceg – Bosnu ni da su protiv. Tako ih ni(t)ko, ni njihovo glasačko tijelo ni Bošnjaci, ne mogu optužiti za nešto što nisu rekli ili uradili.Odavno su naučili nešto što bi se komotno moglo patentirati i nazvati „Zokin poučak“./HMS/

- Advertisement -

32 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

32 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Hezbollah u Kaosu: Eksplozija komunikacijskih uređaja ranila stotine članova Terorističke Organizacije

Članak iz The Jerusalem Post prikazuje Hezbollah kao ozbiljno oslabljenu organizaciju, fokusirajući se na njihov trenutni kaos i ranjivost....
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -