Srijeda, 23 listopada, 2024

HAAŠKI SUDE RECI NAM: Kako to da nema Hrvata kandidata za načelnike u Konjicu i Jablanici? I otkud Bošnjaka u Stocu i Čapljini kad smo ih protjerali?

Vrlo
Stjepan Bošković, gradonačelnik Stoca, ponovno je kandidat HDZ-a BiH za tu poziciju.

Bošković je na čelnoj poziciji grada na Bregavi već 20 godina, a za mjesto gradonačelnika će se boriti i Zoran Turković, koji je zajednički kandidat SDA i SDP-a.

Kada je riječ o Čapljini, dugogodišnja vladavina Smiljana Vidića je kraju, jer je Iva Raguž kandidatkinja ispred HDZ-a BiH za poziciju gradonačelnice. Inače, Vidić je optužen za korupciju, a iako se još u travnju izjasnio da nije kriv, suđenje će mu, zanimljivo, početi tek u narednoj godini, piše Dnevni Avaz.

No, u utrku za gradonačelnika Čapljine idu i Ajman Šoše iz SDA, Kristijan Falak, kao kandidat HDZ-a 1990, Pero Previšić ispred Čapljinske neovisne liste- Čapljina u srcu te Bosiljko Jukić, koji je kandidat Pokreta Hum.

Konjicu su kandidati za gradonačelnika, aktualni Osman Ćatić iz SDA, koji je nedavno postao i predsjednik Županijskog odbora te stranke, Emir Đulić ispred SDP-a te Adnan Faladžić. On se prijavio kao nezavisni kandidat iako je dugi niz godina bio član SDA i kao njihov kadar u dva mandata bio ministar financija HNŽ. Po novi mandat za načelnika Jablanice ide SDP-ov Damir Šabanović, a na megdan mu izlazi Emir Muratović iz SDA.

E sada ovdje stanimo.

Nije li ono uvaženi Haaški sud presudio da je UZP bio u Čapljini i Stocu dok se Konjicem i Jablanicom nije bavo pošto je tamo sve bilo halal probosanski i haman ljudski?

Kako je moguće da u Jablanici i Konjicu hrvatske i srpske stranke nemaju kandidate a Armija BIH se samo branila, nitko nije protjeran i ubijen. Uostalom Haaški sud je to potvrdio.

Kako je moguće da u gradovima gdje je HVO uradio genocid, (a tko zna što bi još uradili da nije bilo HOS-a koji je branio Bošnjake od Hrvata, i borio se za Bosnu) dakle u Čapljini i Stocu SDA ide u utrku za gradonačelnike. A zna se kad ideš u tu utrku. Kad imaš značajan broj glasača.

Kako će biti tih glasača kada je Haaški sud presudio da su Čapljina i Stolac etnički očišćeni i kako ih nema u Konjicu i Jablanici kad je presudio da tamo nitko nije očišćen niti protjean?

Haaški sud je doista talibansko smeće od suda. Sramota čovječanstva.

- Advertisement -

20 KOMENTARI

guest
20 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Javnost u Rvackoj se pita: Zašto ime roditelja problematičnog dječaka ostaje nepoznato, zašto nas ne zabavljate o korumpirani mediji?

Svinjokolja je i  krvožedna je javnost. Nikada zadovoljena, uvijek gladna novih skandala, a posebice željna saznati ono što im...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -