Petak, 18 listopada, 2024

ELON MUSK: Woke virus je ubio mog sina

Vrlo

Izvršni direktor Tesle i vlasnik X-a Elon Musk tvrdi da je njegov sin Xavier, koji je transrodna osoba, figurativno ubijen od “woke virusa” koji se zakleo da će “uništiti”.

Govoreći u utorak s dr. Jordanom Petersonom, kanadskim profesorom psihologije poznatom po svojim komentarima o raznim savremenim pitanjima kao što je transrodnost, Musk je zamoljen da prokomentariše operacije promjene spola koje se izvode na djeci, koje su i on i Peterson opisali kao “zlo”.

Milijarder je rekao da je imao lično iskustvo s praksom, posebno sa Xavierom, koji se sada zove Vivian Jenna Wilson. Dječak je uzeo majčino prezime i rekao je da više ne želi “da bude u srodstvu sa mojim biološkim ocem na bilo koji način, oblik ili formu”.

“To se dogodilo jednom od mojih starijih dječaka, gdje sam u suštini prevaren da potpišem dokumenta za jednog od mojih starijih dječaka, Xaviera. Ovo je bilo prije nego što sam shvatio šta se dešava. Kovid je bio u toku, tako da je bilo dosta zabune i rečeno mi je da bi Xavier mogao počiniti samoubistvo ako ne…”, rekao je Musk.

Peterson je napomenuo da je ta ideja bila “laž od samog početka” koja sugerira da su Muska prevarili ljekari.

“Nevjerovatno zlo, i slažem se s vama da ljudi koji ovo promovišu treba da idu u zatvor”, odgovorio je Musk, napominjući da mu nije objašnjeno da su blokatori puberteta koji su propisani njegovom sinu “zapravo samo lijekovi za sterilizaciju. ”

“Izgubio sam sina, u suštini. Oni to zovu mrtvim imenom s razlogom”, nastavio je milijarder. “Razlog zašto se to zove mrtvo ime je taj što je vaš sin mrtav. Moj sin Xavier je mrtav, ubio ga je virus budnog uma.”

“Zakleo sam se da ću uništiti woke virus nakon toga”, rekao je Musk nakon duže pauze, napominjući da već napreduje u tom cilju, ne precizirajući koje točne mjere poduzima.

Prethodno, u intervjuu za Babylon Bee 2021. godine, Musk je također nazvao “virus buđenja uma” jednom od “najvećih prijetnji modernoj civilizaciji” i opisao ga kao “svijet bez humora”.

Prošle sedmice, Musk je najavio da će preseliti sjedište i SpaceX-a i X-a iz Kalifornije u Teksas kao odgovor na novi zakon koji zabranjuje nastavnicima u Golden State-u da kažu roditeljima ako se njihova djeca identifikuju kao transrodna osoba.

“Ovo je poslednja kap koja je prelila čašu”, napisao je Musk na X nakon usvajanja zakona, opisujući ga kao napad na porodice i kompanije u državi. Takođe je primetio da mu je „dosta bilo izbegavanja bandi nasilnih ovisnika o drogama samo da bi ušao i izašao iz zgrade“, misleći na besprizorno beskućništvo, zloupotrebu droga i kriminal koji muče San Francisko gde se nalazi sedište X.

- Advertisement -
guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -