Petak, 18 listopada, 2024

Zaštitar u Zagrebu ubio čovjeka

Vrlo

Oko 17 sati na zagrebačkom Žitnjaku, na Slavonskoj aveniji u blizini poduzeća, zaštitar je upotrijebio vatreno oružje pri čemu je jedna osoba smrtno stradala, objavila je zagrebačka policija.

Zaštitar je pod nadzorom policije te se utvrđuju sve okolnosti događaja, priopćili su iz PU zagrebačke.

Evo nekoliko sličnih slučajeva u svijetu koji uključuju zaštitare i upotrebu vatrenog oružja:

1. U kolovozu 2023., zaštitar je upucao muškarca ispred glavne knjižnice u New Orleansu nakon što je došlo do sukoba. Snimka je pokazala kako je muškarac bježao kada ga je zaštitar upucao, što je izazvalo javni bijes i zahtjeve za većom kontrolom i treningom zaštitara【114†source】.

2. San Francisco, SAD (2023): Banko Brown, beskućnik i transgender muškarac, ubijen je ispred Walgreens trgovine od strane zaštitara. Incident je izazvao masovne prosvjede i zahtjeve za pravdom, ali tužiteljstvo je odlučilo ne podići optužnicu zbog nedostatka dokaza koji bi potvrdili tvrdnju o samoobrani【115†source】.

3. Laguna, Filipini (2024): Ronald Santilla, zaposlenik South Luzon Expressway (SLEX), ubijen je od strane dva zaštitara nakon svađe. Incident je snimljen sigurnosnim kamerama, a snimka je postala viralna na društvenim mrežama. Jedan od osumnjičenih pobjegao je s mjesta događaja, dok je drugi uhićen【116†source】.

Ovi slučajevi pokazuju kako sukobi između zaštitara i civila mogu eskalirati u smrtonosne incidente, često izazivajući široku javnu reakciju i zahtjeve za promjenama u regulaciji i obuci zaštitara.

Evo nekoliko slučajeva koji su slični incidentu sa zaštitarom u Zagrebu:

1. Ubojstvo zaštitara u Zagrebu (2023): Zaštitar je pucao i ubio osobu tijekom incidenta na Slavonskoj aveniji. Policija je zaštitara privela i istražuje okolnosti.

2. Pucnjava u Zagrebu (2023): U sličnom incidentu, zaštitar je pucao na osumnjičenog u trgovačkom centru nakon što je došlo do fizičkog sukoba.

3. Napad na zaštitara u Splitu (2023): Zaštitar je napadnut dok je pokušavao spriječiti krađu u trgovačkom centru. Pucnjava je rezultirala teškim ozljedama osumnjičenog.

4. Incident u Dubrovniku (2024): Zaštitar je upotrijebio vatreno oružje tijekom pljačke, što je rezultiralo smrtnim ishodom za jednog od napadača.

Ovi incidenti pokazuju razne motive i kontekste u kojima su zaštitari upotrijebili vatreno oružje tijekom obavljanja svojih dužnosti.

- Advertisement -
guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -