Nedjelja, 6 listopada, 2024

DIJAMANT NA POLJUDU: Iranski “aktivisti” za sada bez komentara na odlazak Džeke u hajduke

Vrlo

Već smo pisali da je Džeko Skender Beg našeg vremena. Prvi ovovremeni Bošnjak musliman koji planira otići u hajduke.

Ova kontroverzna tema zasada ostaje bez reakcije bošnjačke političke elite, točnije imama, mesdžida mostatskog i mostarskog muftije. Trenutno su fokusirani na iranski aktivizam u smislu podrške slobode Palestini.

I dalje nas zanimaju odgovori na sljedeća pitanja:

Tko je novinar FENE ili Al Jazeere koji je iranske radikale nazvao “aktivistima”?

Ima li on podatak bore li se uvažni iranski aktiviluk za prava žena u Iranu?

Ima li podatak Emir Suljagić, nekadašnji uposlenik Iranske ambasade što se događa? Jesu li se to Iranci u BIH haman građanisali ili je ovo nekakva podvala fejk novinarstva u Bošnjaka? Kakav bolan aktivizam u Iranaca? Bi li se borili ti aktivisti za Emira da u Iranu kao ministar ukine  vjeronauk u školama ili bi mu poslali metak, a ne da ga on sam sebi mora slati kao što je radio po Bosnama,

Bori li se “iranska aktivacija slobodarskih bombi” za prava repera u Iranu da ne budu rejpani ako napišu neki pjesmuljak ili im je skroz ok ako ih režim objesi o iransko aktivističko drvo? Ima li imama u Bosni da nam odgovori na ovo? Zahiragiću? Dino Merlinu?

Ukratko zanima nas što će se dogoditi sutra Sanelu Kaplančeku ako dobije iransko državljanstvo i usred Irana poviče “Prava Hrvatima u BIH želimo isto ko i Palestincima. Free Treći entitet! Nemojmo biti licemjeri!”

Nemamo odgovor na pitanje zašto bošnjačka ullema podržava nezavisnu Palestinu ali im je mrska Nezavisna Srpska? Zašto nisu za Građanski Izrael i vladavinu većine?

I ono što je najvažnije što misli ulema i iranski aktivisti što misle o tome da Džeko želi u hajduke?

Hoće li na njega baciti fetvu što će biti prvoborac protuturskog kluba ilo će doći na tribine navijati za Skender Bega bosanskog?

Ljudi dajte nam odgovore. Ljeto je, sezona je preukiseljenih krastavaca i da nema ovog iranskog “aktivizma” ne znamo što bi pisali.

I što bi Kajančiluk čobanio po internetima.

Ajmo ljudi, dijalog, potom bratstvo i jedinstvo, to nema cijenu.

I pozdravite nam vašu heroinu Šteficu, vjenčanu kumu ustaškog časnika, serijskog silovatelja žena, kojeg je ekranizovala a ‘potom ste joj dali nagradu. Ajmo ustaše iz muftiluka. Javite nam odgovore.

Lijepi pozdrav svima i vidimo se na Poljudu. Bez iranskih aktivističkih bombi ako može.

P,s. Nadamo se da sve ovo oko Džeke nije ostvarenje one ideje iz Komšićevog ureda da će se na Jadran slati vehabije da sjebu turizam. 

- Advertisement -

14 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Posljednja Amerika

Elon Musk, čovjek koji je katapultirao automobile u svemir i pretvorio tehnologiju u religiju, sada nam predviđa kraj američke...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -