Srijeda, 25 rujna, 2024

Zastupnik Hodžić i veleposlanica Kovačević Bajtal istakli važnost bilateralnih odnosa između Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Vrlo

U tom konteksu treba istaknuti činjenicu da je bošnjačka nacionalna manjina druga po brojnosti u Republici Hrvatskoj a hrvatski narod jedan od tri ravnopravna i konstitutivna u Bosni i Hercegovini.

Veleposlanica Kovačević Bajtal upoznala je zastupnika Hodžića o aktivnostima u Bosni i Hercegovini na njenom putu u europske integracije naglasivši podršku Republike Hrvatske u tom procesu. Zastupnika Hodžić, govoreći o svojim aktivnostima, podršku tom procesu kao i daljem razvoju međudržavnih odnosa, podupirat će kroz poticanje među parlamentarne suradnje, priopćeno je iz Kluba zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru.

Zastupnik Hodžić informirao je veleposlanicu o budućim aktivnostima vezanim za komemoriranje žrtava genocida u Srebrenici u Hrvatskom saboru te su usuglasili zajedničke poticaje na održavanju brojnih kulturnih manifestacija u Republici Hrvatskoj kao značajnoj sponi odnosa između dvije države.

- Advertisement -

6 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

IZRAELSKI ZAPOVJEDNIK: Pripremamo se za kopnenu invaziju na Libanon

Izraelski udari na Libanon imaju za cilj pripremiti teren za mogući ulazak trupa i nastaviti degradirati Hezbolah, rekao je...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -