Petak, 18 listopada, 2024

MILIČEVIĆ: SDS je kolateralna šteta političke situacije, na izbore izlazimo unatoč odluci SIP-a

Vrlo

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Miličević izjavio je danas da ova stranke izlazi na lokalne listopadske izbore uprkos odluci Središnjeg izbornog povjerenstva BiH da odbije njihovu prijavu.

– Mi ćemo izaći na izbore definitivno i vjerojatno ćemo ostvariti mnogo bolji rezultat. SDS je zapravo kolateralna šteta aktualne situacije na relaciji OFAC-visoki predstavnik-vlast u RS. Podsjećam da je SDS na listi OFAC već 20 godina i da smo stalno izlazili na izbore, a problem se pojavio tek kada su se na toj listi našli pojedinci iz vlasti i njihove tajkunske kompanije – ocijenio je Miličiveć.

On je napomenuo kako je račun SDS-a ugasila “Nova banka“ i Agencija za bankarstvo RS.

– I to u ekspresnom roku, a znamo pod čijom su ingerencijom – dodao je Miličević.

On je rekao da će pravni tim stranke uložiti žalbu Sudu BiH na odluku SIP-a koji je odbio prijavu ove stranke za učešće na izborima, vjerujući da će odluka Suda BiH biti “pravedna i pravična“.

– Po Izbornom zakonu BiH, politička stranka može otvoriti račun i na treću osobu, kao što smo uradili nakon ukidanja računa stranci, odnosno ne mora račun biti u vlasništvu stranke. Tako je odluka SIP BiH sramna i licemjerna, a naročito članova koji dolaze iz RS, kazao je Miličevića.

On smatra poziv lidera SNSD Milorada Dodika na razgovore licemjernim.

– Nakon gašenja računa, Klub zastupnika SDS u NSRS je prije dva mjeseca postigao dogovor o načinu isplate novca iz proračuna RS koji, po zakonu pripada SDS. Između ostalog, tim novcem se financiraju plaće i doprinosi za 33 zaposlena u stranci. Kada je trebalo potpisati ugovor o cesiji, rekli su da ipak ne može. Zato je briga i poziv iz vlasti na bojkot izbora i na razgovore krajnje licemjeran – smatra on.

Osim toga, kako je rekao Miličević, SNSD se prijavio na izbore SIP “kojeg ne priznaje i po zakonu koji je nametnuo visoki predstavnik kojeg ne priznaju“.

On je podsjetio da se ova stranka prijavila na učešće na lokalnim izborima i pod imenom “Srpska demokratska stranka – volja naroda“, a SIP je za taj politički subjekt zatražio dodatnu dokumentaciju.

Na izvanrednoj press-konferenciji SDS-a povodom jučerašnje odluke SIP-a o odbijanju prijave ove stranke za učešće na izborima, govorili su i Jovica Radulović i Milan Petrović.

Radulović je rekao da je SDS zatražio od visokog predstavnika u BiH i autentično tumačenje Izbornog zakona BiH.

SIP BiH jučer je odbio prijavu SDS-a o učešću na izborima, a sporno je to što je ova politička stranka prijavila račun za financiranje kampanje na ime glavnog tajnika stranke./HMS/

- Advertisement -
guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -