Subota, 4 svibnja, 2024

Premijer Milanović stigao u Livno

Must Read

Hrvatski premijer Zoran Milanović stigao je u posjetu Bosni i Hercegovini, gdje će se u više gradova sastati s predstavnicima lokalnih vlasti. Trenutno se nalazi u Livnu gdje ga je dočekao načelnik Općine Livno, Luka Čelan. U pratnji premijera Milanovića su ministar obrane RH Ante Kotromanović, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH, Darija Krstičević te novi veleposalnik RH u BiH, Ivan Del Vechio.

Najavljeni su posjeti mjestima u kojima žive veće zajednice Hrvata u ovoj zemlji. Tijekom dana premijer će posjetiti jedan od uspješnijih gospodarskih primjera Mljekaru Livno, nakon čega bi trebao obići Franjevački muzej i Galeriju u mjestu Gorici. Oko 14 sati očekuje se dolazak predsjednika u Tomislavgrad pred zgradu Općine. Obići će Dječji vrtić. U popodnevnim satima hrvatski premijer Milanović će posjetiti Dom za stare i nemoćne osobe u Rami koji je u izgradnji i koji sufinancira Republika Hrvatska. Nakon toga je predviđen susret s predstavnicima Rame u župnom uredu Franjevačkog samostana na Šćitu. Posljednja destinacija danas je Kupres i obilazak Doma zdravlja. Očekuje se i zajednička večera s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom. 
Budući da u BiH upravo traje važan popis stanovništva, promatrači kažu kako Milanovićev posjet treba promatrati i u tom kontekstu. Hrvatskoj je važno da broj Hrvata, konstitutivnoga naroda u BiH, ne bude bitno manji nego prije protekloga rata. Državni ured za Hrvate izvan Hrvatske pozvao je Hrvate s prebivalištem u BiH da na popisu sudjeluju i izjasne se kao Hrvati.

VLM 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -