Srijeda, 23 listopada, 2024

Irački pokret otpora nakon napada: Nije nas briga za osvetu Amerike, mučeništvo je za nas nagrada

Vrlo

U sinoćnjem napadu iračkih milicija na položaje američke vojske na granici Sirije i Jordana ubijena su tri vojnika. Islamski otpor se oglasio kazavši kako se “ne boje osvete”.

Islamski otpor u Iraku, krovna grupa koja uključuje Kataib Hezbollah, Nujabu i druge grupe koje podržava Iran, preuzela je odgovornost za napad, prema visokom dužnosniku skupine koji je razgovarao s The Washington Postom pod uslovima anonimnosti u skladu s pravilima koja postavlja grupa.

“Kao što smo rekli prije, ako SAD nastavi podržavati Izrael, doći će do eskalacije. Svi američki interesi u regiji su legitimne mete i nije nam stalo do američkih prijetnji da odgovorimo, znamo smjer kojim idemo i mučeništvo je naša nagrada”. rekao je dužnosnik Islamskog otpora u Iraku.

Ta je grupa okuplja milicije koje podupire Iran. Njegove su snage počele ciljati američke baze 2018., nakon što je tadašnji predsjednik Donald Trump povukao Sjedinjene Američke Države iz ključnog nuklearnog sporazuma s Teheranom, a intenzivirale su se nakon izraelskog napada na pojas Gaze.

Podsjetimo nakon američke agresije na Irak u toj zemlji bez života je ostalo preko 500.000 iračke djece. Unatoč tom democidu nad mladim muslimanima Sarajevo je odalo javnu počast Madalaine Albrgiht. Ona pak nikada nije izvedena pred Međunarodni kazneni sud pravde.

Iako je izjavila ovo:

OHR u BIH nikada nije donio zakon prema kojem bi veličanje Madalaine Albright predstavljalo kazneno djelo, budući da je veličanje ratnih zločinaca kazneno djelo.

Sramimo se svih muslimana u BIH koji su javno odali počast ovoj životinji.

U našoj koloniji BIH nečuveno je čak svjetske masovne ubojice nazivati imenom koje zaslužuju. Osim ako se radi o Rusima.

Pogledajmo kakav se diskurs koristi u UK prema njihovim masovnim ubojicama:

George Galloway je rekao bivšoj članici kabineta Tonyja Blaira i Gordona Browna da je ona odgovorna za smrt milijun ljudi u Iraku. Bivša zastupnica Laburista, sada zastupnica, okrenula se prema Jacqui Smith dok su razgovarali o predstojećem glasanju u parlamentu u petak o mogućim vojnim akcijama Ujedinjenog Kraljevstva na Bliskom istoku.

- Advertisement -

9 KOMENTARI

guest

9 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

I HERCEGOVINA IMA SVOG ISIL RATNIKA: Vildan Ključo za desetljeće ratovanja u Siriju dobio tri godine zatvora

Državni sud potvrdio je prvostupanjsku presudu kojom je Vildan Ključo osuđen na tri godine zatvora za protuzakonito formiranje i...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -