Subota, 29 lipnja, 2024

Britanski list: Banja Luka je najbolji neistraženi grad u Europi

Must Read
Banjaluka je uvrštena na listu britanskog turističkog vodiča “Rough guides” i proglašena najboljim neistraženim gradom u Evropi, piše britanski list “Express”.

U izvješću se navodi da je Banjaluka proglašena najboljim neistraženim gradom u Europi prema broju posjetitelja koje je prikupio Euromonitor.

– Lijepi gradić proglašen je najboljim za posjetiti u Europi, ali tamo turisti rijetko dolaze. Banjaluka je drugi najveći grad u BiH sa 138.963 stanovnika i leži na rijeci Vrbas. Taj grad je jedan od samo dva u Europi koji su na listi, uz Liepaju u Latviji – navodi se u tekstu.

U priručniku piše da je Banjaluka “jedan od najljepših gradova u Europi”, s drvoredima i zelenim trgovima s elegantnim kafićima.

U Banjoj Luci, navodi list, među znamenitostima koje treba posjetiti su Hram Hrista Spasitelja, Umjetnička galerija Republike Srpske, džamija Ferhadija i Kastel koji je “kameno srce grada”.

Među zanimljivim lokacijama list ističe Slapove Krupe, Muzej Ljubačke doline i Rekreacijsku zonu koju opisuje kao “zelenu oazu sa stazama za aktivnosti na otvorenom”.

Slapovi Krupe opisuju se kao “put u prošlost”, sa svim stazama kroz šumu, samostanom i ruševinama dvorca.

- Advertisement -

13 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nakon susreta s Konakovićem Fajon izrekla uobičajnu frazu

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se danas s ministricom vanjskih poslova Republike Slovenije Tanjom s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -