Petak, 18 listopada, 2024

Whelan je nazvao Bidena da ga odveze kući

Vrlo

MOSKVA – Paul Whelan, bivši američki marinac zatvoren u Rusiji pod optužbama za špijunažu, pozvao je američkog predsjednika Josepha Bidena da osigura njegovo oslobađanje, rekavši da “nije učinjeno dovoljno” po tom pitanju.

“Gospodine predsjedniče, obećali ste da ćete me vratiti kući. Još sam ovdje. Možete učiniti više da me oslobodite”, rekao je Whelan za američku medijsku mrežu /WTOP/.

Whelan, koji je Bidena nazvao “čovjekom koji je dvaput donio odluku da ga ostavi u zatvoru”, izrazio je uvjerenje da američki predsjednik može postići dogovor koji će ga odmah osloboditi.

Bivši američki marinac pozvao je Bidena i druge visoke američke dužnosnike da se potrude i ispune svoja obećanja.

“Prilično sam depresivan. Mislim, Božić je. Daleko sam od obitelji. Ovdje sam pet godina. Okružen sam kriminalcima. To nije zdravo okruženje”, rekao je Whelan.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je na godišnjoj konferenciji za novinare 14. prosinca da se Rusija nada postići obostrano prihvatljiv dogovor o razmjeni zatvorenika sa SAD-om o vraćanju Whelana i reportera Wall Street Journala Evana Gershkovicha.

Whelan, koji je također državljanin Kanade, Irske i Velike Britanije, uhićen je u Moskvi u prosincu 2018. i potom osuđen na 16 godina zatvora pod optužbom za špijunažu. I dalje tvrdi da je nevin, inzistirajući na tome da je u Rusiju došao na vjenčanje prijatelja.

- Advertisement -

4 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -