Petak, 18 listopada, 2024

Hamas oslobodio 13 izraelskih talaca i 12 Tajlanđana, Izrael 39 Palestinaca-žena i djece

Vrlo

Hamas je pustio prvu skupinu od 13 talaca netom nakon 16 sati tijekom dugo očekivanog četverodnevnog primirja. Izrael će zauzvrat osloboditi 150 palestinskih žena i tinejdžera koje drži u svojim zatvorima. Zasad nema topničkih ili raketnih napada ni okršaja izraelske vojske i militanata Hamasa. NBC je izvijestio o oslobađanju 12 tajlandskih talaca u okviru zasebnog dogovora.

Konvoj Crvenog križa koji prevozi taoce prošao je kroz prijelaz Rafah iz Gaze u Egipat kao dio sporazuma o primirju između Hamasa i Izraela. U zarobljeništvu su bili 49 dana, izvijestio je Sky News.

 

Katarsko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je oslobađanje 39 žena i djece koji su bili zatočeni u izraelskim zatvorima.

U okviru zasebnog dogovora oslobođeno 12 Tajlanđana

– Dvanaest tajlandskih talaca pod nadzorom Hamasa pušteno je iz Gaze, rekao je tajlandski premijer u objavi na platformi X, izvijestio je NBC.

Srettha Thavisin rekao je da su njihovo oslobađanje potvrdili tajlandsko ministarstvo vanjskih poslova i tajlandski odjel za sigurnost.

– Službenici veleposlanstva sada su na putu i idu po njih, napisao je.

Ovaj dogovor o oslobađanju postignut je zasebno.

Objavljena imena 13 izraelskih državljana koji su pušteni na slobodu

Izraelske obrambene snage (IDF) objavile su imena 13 izraelskih državljana koji su bili u zatočeništvu u Gazi.

Njihova je imena objavio i novinar medijske kuće Times of Israel Emanuel Fabian.

 

Trinaest izraelskih zarobljenika koji su pušteni iz zatočeništva u kojemu ih je držao Hamas: Margalit Moses (77), Adina Moshe (72), Daniel Aloni (45) i njezina kći Amelia (5), Doron Katz-Asher (34) i njezine kćeri Raz Asher (4) i Aviv Asher (2), Hana Katzir (76), Keren Monder (54) i njezin sin Ohad Monder (9), Ruth Munder (78), Yaffe Adar (85) i Hanna Perry (79).

Među 13 puštenih izraelskih državljana nalazi se i 76-godišnja Hana Katzir, osoba za koju je Palestinski islamski džihad (PIJ) tvrdio da je poginula u izraelskom zračnom napadu.

 

 

- Advertisement -

11 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

11 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Predsjednik Ortega: Zelenski i Netanyahu su “dva Hitlerova sina”

Nikaragvanski predsjednik Daniel Ortega oštro je kritizirao izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i ukrajinskog čelnika Vladimira Zelenskog, uspoređujući ih s...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -