Petak, 18 listopada, 2024

POLICIJA IM UPALA U STANOVE U Njemačkoj slavili Hamas, pozivali na pokolj Židova

Vrlo

Policija je danas u Bavarskoj upala u nekoliko stanova protiv osoba za koje se sumnja da su preko interneta širile antisemitske sadržaje.

„Osumnjičeno je 17 osoba starosne dobi između 18 i 62 godine zbog korištenja protuustavnih simbola, širenje vjerske i etničke mržnje te podrške kaznenih djela“, priopćilo je državno tužiteljstvo u Muenchenu.

Istraga se vodi u sklopu akcije kojoj je cilj suzbijanje antisemitizma na društvenim mrežama. Osumnjičeni su preko društvenih mreža i kanala komunikacije dijelili antisemitske sadržaje te poticali na nasilje protiv Židova.

Osumnjičeni su u svojim postovima tvrdili da su „Židovi zaslužili da ih se kolje“ i podržavali teroristički napad Hamas na Izrael od 7. listopada. Preko mreže WhatsApp je dijeljen “sticker” s natpisom “Gas the Jew” (ugušite Židove plinom). Neki od osumnjičenih su u svojim postovima negirali i postojanje holokausta, što je u Njemačkoj kazneno djelo.

Bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann (Kršćansko-socijalna unija CSU) rekao je kako vlasti neće trpjeti antisemitizam ni u kojem obliku. „Antisemitizam nije beznačajni prekršaj i zato pažljivo pratimo sve slučajeve i privodimo ih pravdi“, rekao je Hermann.

Od napada Hamasa na Izrael 7. listopada je zabilježen ogroman porast kaznenih djela s antisemitskom pozadinom u Njemačkoj, koja sežu od iscrtavanja kukastih križeva i Davidovih zvijezda na židovske objekte pa do napada na sinagoge molotovljevim koktelima.

- Advertisement -

19 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

19 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -