Petak, 18 listopada, 2024

Svaka osma kompanija u Njemačkoj koristi AI

Vrlo

Svaka osma tvrtka u Njemačkoj, odnosno njih gotovo 13 posto, trenutno koristi umjetnu inteligenciju (AI), dok je devet posto njih planira uvesti u upotrebu, pokazalo je istraživanje instituta za ekonomska istraživanja ifo.

Nešto više od trećine anketiranih kompanija, njih 36,7 posto, razmatra mogućnosti njezine upotrebe, a 40 posto njih trenutno uopće ne razmišlja o toj temi, prenosi dpa.

Industrija je otkrila najširu lepezu primjene, prema 17,3 posto anketiranih kompanija koje već koriste umjetnu inteligenciju i 12,9 posto njih s konkretnim planovima upotrebe.

Donosi odluke u kratkom vremenu

U uslužnom sektoru i maloprodaji AI koristi po 12,2 posto kompanija, a nešto više od sedam posto njih navodi da je planira koristiti.

Najmanje je AI zastupljen u građevinskom sektoru, gdje ga već koristi 7,1 posto kompanija, a planira ga koristiti njih još 7,9 posto.

Sistemi koji se temelje na umjetnoj inteligenciji obrađuju velike količine podataka uz pomoć algoritama i donose odluke u kratkom vremenu, nakon automatizirane analize podataka, podsjeća institut./HMS/

- Advertisement -
guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Zašto ih javno imenuju ako će ih Izrael ubiti? Nisu čuli za riječ “tajnost”?

Khaled Mashal, jedan od dugogodišnjih lidera Hamasa, imenovan je za vršitelja dužnosti vođe terorističke organizacije nakon što je Yahya...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -