Petak, 27 rujna, 2024

NEMOJTE SE ZAJEBAVATI ŠNJOMEN, BACIT ĆE VAM SIHIRE: Znate li tko je Čarobnjačica s Balija? Žena koja je ismijala State Department

Vrlo

Druži se s vođama Muslimanskog bratstva, “pojma nema” kako je agent Al Qaede 2000. prekucan u Bošnjake, potom delegiran za BH diplomatu 2000 u NYC pred napad na WTC,  dok joj je zet ambasador u Brusselsu, (čudom otpora bolan imenovan, jok korupcijom), kad smo kod korupcije ona obožava takariti mladim prekucanim Hrvaticama buduće kaznene prijave, tako što im na SSS obrazovanje dodijeli VSS plaću, kad ne muze državu, u pauzama koristi moć bilokacije, pa je u isto vrijeme na plaći u Beču (gradu spaljene Osama Bin Ladine putovnice) kao ambasadorica svog privatnog begluka i istovremeno u Brusselsu žderucka i podrigucka kao baka  servis. Ima žena stanova ni sama ne zna otkud joj. Židovskog je porijekla al je muslimanska par excellance. Otac joj je ne zna se tko. Neki govore Alija. Na skup koji traje jedan dan u Baliju bošnjačka Merlinka putuje 7 dana. Jebi ga teretli je to sve. Dok ubaciš jednu podlakticu, pa jednu butinu, pobjegne avion. Zato to sve toliko košta. 11.000 KM samo put u Bali. Ovome svemu dodajmo da obožava mlada muška UZP tijela.  Posebno razvratno tijelo Z. Perkovića, prvog suradnika Jadranka Prlića. Takve drži  u uredu ko plišane lutka. Ne ko Selmo u jamama. Profinjena je naša teta.

Netko će reći da je babuskara odurni monstrum od žene. Ne, glupani odurni, dama je samo vanserijska. U svakom smislu. I to naprosto izaziva divljljenje.

Malo je osoba u BIH koje su se toliko narugale ovoj zemlji ukazujući nam na to da smo u pravu i da nikad ne smijemo pristati da njena opcija ovlada ovom zemljom. Ne samo mi. Nego i Bošnjaci. Jer dopuste li to, vraća se i njima doba begova i kmetova. A broj mjesta za begove je ograničen. I već je odavno ugodno popunjen. Naime Bisera sama popuni gotovo sva mjesta. A njena uvažena i nimalo koruptivna familija ono što ostane.

Ured za reviziju institucija BiH utvrdio je da prilikom realizacije službenih putovanja u 2022. godini Ministarstvo vanjskih poslova BiH nije primjenjivalo princip racionalnog i potpunog dokumentiranja svrhe i namjene korištenja javnih sredstava, a kao jedan od primjera financijski značajnih navedeno je putovanje tadašnje ministrice Bisere Turković na Bali.

Na 15. demokratski forum, koji je prema agendi trajao jedan dan, putovala je samo ministrica, a putovanje je trajalo ukupno sedam dana, što je plaćeno 11.437 KM, navodi se u izvještaju Ureda za reviziju institucija BiH.

U izvještaju se precizira da su ukupni izdatci Ministarstva vanjskih poslova BiH za službena putovanja u 2022. godini iznosili 1.468.910 KM, što je u odnosu na godinu ranije više za 515.660 KM ili 54 posto.

Ured za reviziju institucija BiH ističe da Ministarstvo vanjskih poslova i pored višegodišnjih preporuka planove putovanja donosi neposredno prije same realizacije putovanja, kada su avionske karte i hotelski smještaj znatno viši, te da je na određena putovanja išao veći broj osoba i da su određena službena putovanja trajala neuobičajeno dugo.

Revizija je ponovo konstatirala i problem nepotpunosti priložene prateće dokumentacije iz koje bi se jasno i nedvosmisleno zaključilo tko i u kojem obimu snosi troškove službenih putovanja – organizator ili Ministarstvo, jer u većini slučajeva nije priloženo pozivno pismo ili druga pisana korespondencija kao osnov za ispravan obračun putnog naloga.

Pored navedenog, pravdanje putnih naloga je vršeno i nakon propisanog roka od sedam dana, a iz prateće dokumentacije ako je dostavljena ne vide se svrha i opravdanost putovanja, dodaju revizori.

Uz službeni put na Bali, Ured za reviziju institucija BiH u izvještaju je kao financijski značajnija izdvojila i putovanja u Australiju, Tajland, Maleziju i Singapur, kao i putovanje u SAD na sastanak sa Svjetskom bankom u trajanju od 11 dana, te Francusku u trajanju od 10 dana.

U revizorskom izvještaju se navodi da je u bilateralnu posjetu Maldivima putovala samo ministrica vanjskih poslova /Turković/, da je putovanje trajalo sedam dana i da je za to utrošeno 14.933 KM, a da su plan i odluka o službenom putu doneseni dva dana prije putovanja, dok izvještaj o putovanju revizorima nije dostavljen.

Službena putovanja samo su jedan od problema koje je evidentirala revizija i zbog čega je Ministarstvo vanjskih poslova BiH dobilo najgore ocjene revizora od 28 institucija za koje je objavljen izvještaj o reviziji za 2022. godinu.

Za reviziju financijskih izvještaja Ministarstvo vanjskih poslova dobilo je mišljenje s rezervom, a za usklađenost sa zakonskim i drugim propisima mišljenje s rezervom uz skretanje pažnje.

U obrazloženju mišljenja s rezervom za dostavljene financijske izvještaje navedeno je da revizori nisu bili u mogućnosti potvrditi točnost financijskih izvještaja u dijelu stalnih i novčanih sredstava, potraživanja i obveza Ministarstva, dok je kao osnov za mišljenje s rezervom o usklađenosti istaknuto da izdaci u vezi s otvaranjem novih DKP-ova i izdaci za unajmljivanje vozila nisu u potpunosti realozirani i evidentirani u skladu s propisima.

Također je ukazano i da procedure zapošljavanja i unapređenja, angžiranje osoba po ugovorima o djelu i davanje ovlaštenja za obavljnje drugih poslova nisu bile transparentne i u potpunosti usklađene sa zakonskim propisima koji reguliraju ovu oblast.

Izvještajem o obavljenoj reviziji za 2022. godinu obuhvaćeno je 46 preporuka, od čega se 11 odnosi na reviziju financijskih izvještaja, dok je 38 preporuka dano zbog utvrđenih neusklađenosti aktivnosti, financijskih transakcija i informacija s relevantnim zakonima i drugim propisima.

Tri preporuke se odnose i na financijske izvještaje i na usklađenost.

Od ukupnog broja danih preporuka, 30 preporuka se odnose na nepravilnosti, nedostatke i slabosti identificirane u prethodnim izvještajima, koje nisu otklonjene u 2022. godini, te su, sukladno tome, takve preporuke ponovljene u ovom izvještaju./Srna/HMS/

- Advertisement -

16 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Kako bi izgledala karta Jugoslavije danas da nije bilo HercegBosne?

Jedan aspekt postoji oko HercegBosne o kojem se rijetko govori. Njena omraženost među ideološkim Jugoslavenima. Ne govorimo ovdje o...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -