Petak, 18 listopada, 2024

U PLENKISTANU BI IM ZBOG OVOG SUDILI: Lager iz Posušja preuzeo njemačku kompaniju koja u BiH realizira projekt težak 120 milijuna KM

Vrlo

Jedna od najvećih kompanija u BiH, tvrtka Lager iz Posušja postala je vlasnik kompanije Promondis Energy iz Sanskog Mosta.

Lager je preuzeo firmu koja je bila u vlasništvu istoimene njemačke kompanije čiji je vlasnik investitor Berthold Brentrup, izvještava BiznisInfo.ba.

Firmi Promondis Energy iz Sanskog Mosta nedavno su službeno uručena rješenja odnosno urbanističke suglasnosti za izgradnju solarnog parka Bjelajski Vaganac na području općine Bosanski Petrovac.

Tri solarne elektrane

Radi se o tri solarne elektrane, pojedinačne snage 29,5 megavata (MW).

Bivši vlasnik firme Promondis Energy je još prije tri godine počeo pregovore oko investicije u solarni park ukupne snage 88,5 MW na području Unsko-sanskog kantona. Projekat je vrijedan 60-ak milijuna eura.

Tvrtka Lager iz Posušja probila se na visoko treće mjesto po neto dobiti, odnosno čistoj zaradi u 2022. godini u Federaciji BiH.

Zarada skoro 65 milijuna KM

Ova firma je u prošloj godini zaradila čak 64,9 milijuna maraka.

Lager je niz godina regionalni lider u prodaji i servisiranju građevinskih strojeva i rudarske opreme te generalni zastupnik najvećih svjetskih proizvođača građevinskih strojeva.

Osim toga, posljednjih godina pokrenuli su realizaciju nekoliko projekata u energetskom sektoru.

Između ostalog, Lager je investirao i izgradio najveću vjetroelektranu u Hrvatskoj – VE “Krš-Pađene” na području Grada Knina./HMS/

- Advertisement -

5 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

SKEJO: Država daje prostor Prijovićki, ali za Thompsona nema mjesta?

Nakon nedavne konferencije za tisak, Udruga IX. bojne HOS-a izrazila je svoje duboko nezadovoljstvo načinom na koji se njihove...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -