Subota, 4 svibnja, 2024

MURPHEY POPUT PUTINA: I ovaj je poručivao Zelenskom da stavlja Ukrajinu pod hipoteku

Must Read

Dodik je u ovom tjednu u nekoliko odvojenih izjava ponavljao svoje stare tvrdnje kako u Srebrenici nije bilo genocida nad Bošnjacima 1995. godine a čak je i novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića napao zbog toga što je kazao kako je jasno da je genocid počinjen i da o tome nema nikakvih dvojbi.

Dodiku je ta izjava bila dostatna da Milatovića proglasi “antisrbinom koji se dodvorava Sarajevu”.

Iz veleposlanstva SAD-a reagirali su posebnom izjavom u kojoj su naveli kako su presude međunarodnih sudova o srebreničkom genocidu temeljene na forenzičkim i drugim dokazima,

“Elementi vojske Republike Srpske, pod zapovjedništvom Ratka Mladića i političkom direktivom Radovana Karadžića, počinili su genocid, oni su ratni zločinci”, stoji u izjavi u kojoj dodaju kako nijekanje genocida, kako to čini Dodik, ne može promijeniti činjenice.

Ti su istupi, kako navode, pokušaj da se skrene pozornost s trenutne kampanje oduzimanja temeljnih sloboda ljudima koji žive u Republici Srpskoj, od neuspjeha u rješavanju svakodnevnih pitanja koja najviše zabrinjavaju stanovnike tog entiteta, kao što su rastuće cijene, i od neodgovornog javnog zaduživanja koje stavlja budućnost Republike Srpske pod hipoteku.

Međutim kritika Amerikanaca Dodiku nema osnovu. Dodik nikada nije negirao ili umanjivao zločin u Srebrenici. Nego govorio o njegovoj pravosudnoj kategorizaciji. Više elemenata genocida ima u nekim drugim zločinima u BIH nego u Srebrenici, pa se postavlja pitanje kako u tim zločinima nije presuđen genocid iako su posljedice tih zločina potpuno izbrisano stanovništvo bez biološke mogućnosti da se ikada obnovi. U Srebrenici to nije slučaj. Iako presuda za genocid postoji. Može li nam Murphey to pojasniti? Kao i činjenicu da je osobno lobirao da potencijalni ratni zločinac CIkotić nikada ne pristupi na sud za ratne zločine? Budući da je to lobiranje objavljeno kao javni dokument postavljamo pitanje State Depratmentu: Zašto držite kompromitiranog manijaka za US ambasadora u BIH? Zar su ubojstva naroda Petra Hercega Tomića u Bugojnu, nešto što je dopušteno i što ne treba osuditi? Nešto što će biti dopušteno i  sutra u nekom novom od USA dirigiranom ratu?

- Advertisement -

26 COMMENTS

  1. “..stavljati pod hipoteku “ znači dovoditi u pitanje egzistenciju same RS…kažem vam ja ,Serbe samo triba pustiti ,oni su sebi največi neprijatelji..na sličan su način izgubili poziciju u RH ,Kosovo..hoćeš biti bahat,ok..samo naprid!😀

  2. Nato zrakoplovi trebaju sravnati tu genocidnu jazbinu RS. Kad nama nisu dali da sravnamo č.etnike kad smo bili pred Banja Lukom, nek se sada sami bave s č.etničkom jazbinom.

  3. Zokin drugar buljavi se igra i pika dok ne dobije po toj svinjskoj njušci. A kad dobije, onda će mu svi biti krivi samo ne on.

  4. SAD ne prizna haški sud kad treba da im sudi za ratne zločine ( od atomskih bombi na Japan, Vijetnama, Iraka ,baze Gvantenamo …)a poziva se na isti kad se radi o nekom drugom. Pametnom dosta.

  5. Prečani neće odu.s.tati od ujedinjenja sa Serbijom ,njima je to san već više od 200 godina…kad tad će Dodik ili netko nakon njega, preći Rubikon..a svaki put kad pređu bit će ih manje zapadno od Drine..

  6. Današnje priopćenje američke ambasade u BiH – CITAT: “Retorika i prijetnje Milorada Dodika pokušaj su odvlačenja pažnje od stvarnih problema s kojima se suočavaju građani Republike Srpske”.

    I sve to kravari tvrde, a nakon tek završenih izbora na kojima su ti isti građani na vlast izabrali upravo Dodika i njegovu stranku?!

    Ovi kravari su postali toliko bahti da se više niti ne trude kada lažu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -