Utorak, 30 travnja, 2024

Sve zbog jedne diplome: Univerzitet u Sarajevu oštro protiv SDA

Must Read

”Univerzitet u Sarajevu se obraća sa javnim pozivom rukovodećim organima svih političkih organizacija, koje djeluju na području Kantona Sarajevo, ali i šire, da svoja javna oglašavanja vezana za rad i djelovanje Univerziteta u Sarajevu temelje na provjerljivim činjenicama i suzdrže se od izlišnih i nepromišljenih isticanja Univerziteta u Sarajevu, njegovih članica i organa u dnevno-političke svrhe”, navodi se u priopćenju Univerziteta u Sarajevu.

Kako su naveli, povod ovom pozivu je Facebook objava na profilu SDA – Stranka demokratske akcije Sarajevo, koju su pojedini mediji prenijeli kao priopćenje Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Univerzitet navodi se da u objavi ”prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, i djelovanje tijela Univerziteta u Sarajevu u postupku vršenja provjera diploma i načina stjecanja diploma pojedinih članova i članica akademske zajednice, na krajnje neprimjeren, nepristojan i uvredljiv način, dovodi u kontekst politički motiviranog djelovanja”.

”U konkretnom slučaju, Univerzitet u Sarajevu, kao najstarija i najveća ustanova visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini, izražava svoje žaljenje i zabrinutost, činjenicom da se u ime političke organizacije od neospornog društveno-političkog i historijskog značaja poput Stranke demokratske akcije istupa u formatu uvredljivih objava vulgarnog propagandnog karaktera koje se ne mogu dovesti u vezu s odgovornim zastupanjem javnog interesa. U želji da se javni i medijski prostor zaštiti od ovakvih i sličnih istupanja, Univerzitet u Sarajevu, ostaje dosljedan u svojoj otvorenosti i transparentnosti u saradnji sa institucijama vlasti, medijima i drugim javnim organima i akterima i učinit će im dostupnim, na njihov zahtjev, u skladu sa važećim zakonskim propisima, sve informacije koje ima u svom posjedu i koje će im omogućiti da o radu i djelovanju Univerziteta u Sarajevu izvještavaju, pišu i govore na temelju konkretnih činjenica i podataka”, navodi se u reagiranju sarajevskog Univerziteta.

Naime, sarajevska SDA je objavila kako će ”Rifat Škrijelj, rektor najstarije obrazovne ustanove u Bosni i Hercegovini, ostati upamćen kao politički privjesak Elmedina Konakovića, njegov lični advokat i zaštitnik”.

- Advertisement -

4 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Veritas
Veritas
1 year ago

Razumijem, iako odbacujem, reagiranje Županijskog/kantonalnog odbora SDA u predmetu Sebija Izetbegović”. Koga svrbi – taj e i češe. A može i ovako: Utopljenik se i za slamku hvata”. Dotična gospođa je krivotvorila
uvjerenje o navodno položenim ispitima. Za to se odgovara pred sudom i gubi radno mjesto!

AnonimacMujica
AnonimacMujica
1 year ago

Ko nema završen magistrat, nemere imati ni završen doktorat. Bilo i bit će.

Izmetbegović
Izmetbegović
1 year ago

Ja bih je pustio na miru još 2-3godine da sa svojim živkovićem totalno unište po.tur.ice koje su doveli do gladi i totalne nemoći i jada.Respekt sultanijo😂

Anonimac
Anonimac
1 year ago
Reply to  Izmetbegović

Bgm, čini mi se da je Bošnjake sve ovo sa njom, previše koštalo. A nju samu baš i nije, ode ona u skupštinu KS.

Последний

‘Skinite se s TikToka i uzmite oružje’. Britanci ismijavaju gen Z nakon vijesti o mobilizaciji

  Mnogi su isprva mislili da je vijest mobilizaciji još jedna lažna vijest s društvenih mreža, međutim shvatili su da je istina...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -