Petak, 18 listopada, 2024

Posljednji tekst američkog novinara koji je umro na SP-u: “Divim se Hrvatima…”

Vrlo
JEDAN od najpoznatijih američkih sportskih novinara Grant Wahl, koji je preminuo u petak u Kataru dok je izvještavao sa Svjetskog prvenstva, bio je vrlo aktivan na Twitteru. Na toj je društvenoj mreži, između ostalog, hvalio Josipa Juranovića.

“Ovo što Juranović igra jedna je od najboljih izvedbi nekog desnog beka koju sam vidio nakon dugo vremena”, objavio je Wahl, a njegov posljednji tekst koji je napisao bio je upravo o Hrvatskoj.

“Borbenost koju Hrvati pokazuju je legendarna”

“Čelična Hrvatska apsolutno je legendarna! Činilo se da je ova utakmica gotova nakon sjajnog gola Neymara u 106. minuti, ali u 117. minuti udarac Brune Petkovića odbio se od Marquinhosa i prevario brazilskog vratara Alissona te utišao brazilske navijače.

Hrvatska je nezaustavljiva kad je riječ o izvođenju jedanaesteraca, drugo svjetsko prvenstvo zaredom dvije je utakmice nokaut-faze pobijedila na jedanaesterce. Ova malena zemlja od četiri milijuna ljudi nadmašuje svojim rezultatima kao nitko drugi. Eliminirala je favorita turnira i došla do drugog uzastopnog polufinala, a trećeg od 1998. Nevjerojatno”, napisao je Grant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatska je izgledala kao da bi mogla ispasti i od Japana i od Brazila, a sada je, evo, opet tu. Mogu li do još jednog nevjerojatnog finala? Zašto ne? Više je puta Hrvatska pokazala da može igrati s bilo kojom momčadi na Svjetskom prvenstvu.

Priznat ću, mislio sam da je Hrvatska prestara za ovaj turnir, ali nisam bio u pravu. Luka Modrić s 37 godina pokazuje da ima energije ići do kraja u ovim utakmicama, a borbenost koju Hrvati pokazuju je legendarna. Ne mogu vam opisati koliko im se vidim”, dodao je.

Podsjećamo, Wahl je umro dok je pokrivao utakmicu četvrtfinala, navodi se u priopćenju američkog nogometnog saveza, a mediji preciziraju da je preminuo tijekom susreta Argentine i Nizozemske. Uzrok smrti nije poznat.

- Advertisement -

28 KOMENTARI

guest

Uključena je moderacija komentara. Potrebno je određeno vrijeme da se pojavi vaš komentar.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

28 Mišljenja
Najstariji
Najnovije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Jurčić o Mamiću: Zašto nikad ne dam govoriti loše o njemu

Hrvatski stručnjak Kruno Jurčić, trenutno trener egipatskog Pyramidsa, otvoreno je govorio o svom radu u Dinamu i odnosu sa...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -