Nedjelja, 12 svibnja, 2024

Daleko vam kuća nacionalistička

Must Read

Frapantna je gotovo identična reakcija političara iz navodno programski i ideološki različitih stranaka, a u vezi s najavama intervencije Visokog predstavnika Christiana Schmidta o izmjenama izbornog zakona i ustava Federacije BiH.

Svaka konkretnija promjena u zemlji poput BiH garantira populističku histeriju i beskorisna prepucavanja. Ovaj put otišlo se korak dalje. SDA i njeni građanski ridikuli, plus stranke ”sarajevske ljevice”, manje-više na isti način komentiraju najavu promjena – kao napad na državu, čak i kao zadnji korak ka raspadu. Najavljuju se ulični prosvjedi, u najboljoj populističkoj maniri “jogurt revolucije” Slobodana Miloševića iz zadnjih dana Jugoslavije. Tipično nacionalističko zbijanje redova.

Postoji mogućnost da su neki od tih političara iskreno zabrinuti za budućnost Bosne i Hercegovine, i to treba poštovati. Ali, rješenje je u razgovoru s Visokim predstavnikom, bez ultimativnih zahtjeva, i nadasve bez sluđivanja građana apokaliptičnim predviđanjima.

Sa stanovišta međunacionalnih odnosa u BiH kao dugoročno daleko najosjetljivijeg problema u zemlji, ono što posebno zabrinjava je da se ovi borci za državu jednakih ljudi niti jednom, ni u primisli, nisu zapitali što o ovom procesu misle drugi: ne njihovi koalicijski partneri iz HDZ-a, nego ogromna većina običnih građana iz npr. reda hrvatskog naroda. Ovo jako puno govori o političkom mentalitetu, pogledima na svijet i, nažalost, namjerama ovih ljudi. Njihovo potpuno i otvoreno razotkrivanje jedina je pozitivna stvar u ovoj udruženoj histeriji.

Sa stanovišta zdravog razuma i istinske brige za sve građane ove zemlje, vrijedi im poručiti: daleko vam kuća nacionalistička.

digitalnademokracija.com

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

53 COMMENTS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

53 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PODCAST ‘VRISAK’: Jurilj otkrio da radi na seriji od 12 epizoda

U prvoj epizodi podcasta Vrisak koja je objavljena na YouTube kanalu spomenutog portala kod voditelja Ivana Crnjca gostovao je proslavljeni...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -