Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Izetbegović: Odbio sam razgovor o izmjenama Izbornog zakona

Must Read

Izetbegović je dodao da je Varhelyi optimist i da vjeruje da BiH do listopada može napraviti snažan pomak usvajanjem seta ključnih zakona, što bi povećalo šanse za stjecanje kandidatskog statusa.

– Bio je jedan pokušaj s njegove strane da se ozbiljnije razgovara i o izmjenama Izbornog zakona, što je zahtjev Čovića. Ja sam to odbio. Rekao sam da ćemo o tome razgovarati tek kada se završe izbori i kada se formira vlast na svim nivoima – naveo je Izetbegović.

Poručio da su, što se njega tiče, razgovori “jedan na jedan” s Varhelyijem ili s Čovićem završeni, podsjećajući na ranije pokušaje izmjena Ustava i Izbornog zakona BiH. Izetbegović je naglasio da je stvar promjene Ustava i izbornog zakonodavstva od interesa za svakog građanina BiH.

– Treba uključiti domaće i strane eksperte, sve segmente društva i napraviti jednu široku debatu. Nema govora da mi to možemo uraditi prije izbora – dodao je Izetbegović.

U vezi odluke Ustavnog suda BiH po apelaciji predsjedatelja Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića u vezi sa Zakonom o lijekovima RS-a, Izetbegović je istaknuo ulogu Pravnog tima SDA.

– Džaferović predvodi Pravni tim SDA i mi smo kao dobri šahisti. Na sve što je udaralo na ustavnopravni sustav BiH, što je dolazilo od Narodne skupštine RS, upravo smo tako odigrali – zaustavili smo sve što udara na ustavnopravni poredak BiH i na državnu imovinu BiH. Na svaku njihovu radnju smo odgovorili, svaki put je to bila pozitivna presuda, tako da igramo jednu dobru pravnu šahovsku partiju s njima – prokomentirao je  Izetbegović.

- Advertisement -

17 COMMENTS

  1. Znaci Novalic i Tegeltija nastavljaju nas jahati još 4 godine bez obzira tko pobijedio na izborima.
    Nema smjene vlasti bez valjanog izbornog zakona,za to se zalažu sve tkz građanske stranke pa i naivni SDP.
    Mislim da je BiH jedina tkz država na svijetu gdje u pola države nije došlo do implementacije izbornih rezultata između dva izborna ciklusa.

  2. ispade da je zeleni babin šibicar u osionosti jači i od direktora svemira, tragikomičnog zelenskog. obojica ratni zl.o.ći.nci.
    ali zato mi hrvati imamo jednog lorda sa krasnim, novokomponoranim, turbo-mostar-folk grbom!
    ima li da je ikad išta naš lord, doktor, akademik, neprikosnoveni mudrac itd. odbio i uvjetovao?!?!
    on samo sa sobom nosa veliku kutiju s vazelinom i kondome za handritelje…
    da se ne opogani, bezbeli! mora se voditi računa o higijeni, ako ne mentanoj, a ono barem rekti rek.ta.lnoj. onako lordovski i kako bi to kvico uradio.

    • Ćaća mu je otpusio od Srba..Sebilja od Krstana Mitrovog.. kcer takodje…
      Dobice i Baki svadbu kakvu zasluzuje..dzaba ce biti svi novci Dojcenazzischveinenlanda i Osterajhnazzischveinenlanda

  3. Na kraju balade će sve biti kako mi kršćani želimo.. Nitko u EU ne želi islamsko-po,tur,ički kalifat ovdje. 😁 I vi muslimani-po,turi,ce ste toga svjesni ali prkosite još malo, već ste gladni, raseljavanje je u tijeku a smrzavanje stiže😁

  4. Bosnjak sam I on mene ne predstablja,predstavlja me Stranka Za BiH, znaci SVE stranke trebaju ucestovati na razgovorima ne samo 3.Prvi put da se slazem sa Bakirom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -