Četvrtak, 2 svibnja, 2024

RASPUDIĆ O PLENKOVIĆU: Sada ga slave sarajevski mediji i bošnjački unitaristi, a u Mostaru ga već zovu Hamdija Plenković

Must Read

“Plenković je farbao Hrvate iz BiH, obećavao im izmjene izbornog zakona da bi na kraju bošnjačko nepristajanje na izmjene izbornog zakona opravdavao Milanovićevim izjavama kao da te izjave imaju retroaktivan učinak”, objavljena je na Facebook stranici MOSTA-a izjava Nine Raspudića, prenosi Bild.ba.

Bošnjaci su već tri puta preglasali Hrvate, objašnjava Raspudić, a ovog puta je Plenković bio anesteziolog u operaciji kidanja glave Hrvatima.

“Sada Plenkovića slave sarajevski mediji i bošnjački unitaristi, a u Mostaru ga već zovu Hamdija Plenković”, izjavio je.

Podsjetimo, hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je u Hrvatskom saboru kako štetu koju je interesima Hrvata u BiH napravio “karijes s Pantovčaka” (tako je nazvao Milanovića op. a.), kada je Bošnjacima rekao “prvo sapun a onda parfem”, neće isprati “ni mostarske kiše niti Nijagarini vodopadi”.

To je izazvalo burne reakcije bh. Hrvata, a podršku je odmah dobio iz političkog Sarajeva.

Primjerice, prvi ga je podržao bošnjački radikal Reuf Bajrović, a njegove izjave je citirao i sam potpredsjednik SDA Adil Osmanović.

- Advertisement -

99 COMMENTS

    • Eto ti si relevantan,muslimanima samo reci što žele čuti i dizati će te u zvijezde.
      Samo zapamtite Sejdo vam je početak i kraj
      Hebite se i vi i izborni zakon i hamdija.

    • Problem je što je Raspudić Milanovićev glasnogovornik. Međutim, loš glasnogovornik, čiji istupi najčešće izazivaju posprdan podsmijeh. Raspudić zajedno s ekipom iz Metkovića želi voditi državnu politiku (i danas se “divimo” sposobnostima ministara Orepića, Šprlje, Kovačića), ushićeni pratimo nastupe lumena istine i znanja Grmoje i Bulja. Raspudić i ekipa i dalje veliča Milanovića (otvoreno podržavao Komšića i SDP-ovu kamarilu) i njegove ministre Ostoju Rankovića i Vesnu Pusić (ministricu vanjskih poslova koja je Hrvatsku optuživala kao agresora na BiH). Eto, svi oni puno vrijede, a ne valja Plenković. Zbog toga Raspudića u Zagrebu posprdno zovu Milančetov Zekan.

      • A što ga ti nalupa bezveze ,to je za nepovjerovati ..Poslušaj malo govor raspudića na rti direktu ,pa će ti neke stvari valjda biti jasnije U ostalom gdje ti vidiš da grmoja i raspudić podržavaju milanovića .
        Gdje ti živiš nije mi jasno .

        • Znam gdje živim. A, evo, vidim i da si potpuno nepismen. Budući da nisi uspio postati ni elementarno pismen, ne začuđuje tvoja ambicija za dociranjem. U školi ti očigledno nije išlo, ali u sve ostalo se dobro razumiješ.

          • haj ne serri stoko neuka! da znaš gdje živiš, da imaš 1cm kičme, da nisi glissta, da ne razmišljaš kičmenom moždanom, a proovincijalnom gloovušom, NE BI TI 3X birali sejdu, a sad će i 4. puta, srroljjo umišljeni! ti si indeccibilus, morroon koji nije u stanju išta naučiti! mrš, tuppsone!

          • Osim što si nepismen otkrio si se i kao veliko skladište primitivizma.Golemi nedostatak bilo kakva talenta pokušavaš nadoknaditi nedostatkom karaktera. Rezultat takvog sukoba htijenja da se ima mišljenje i stav o svemu, uz nemogućnost da se potrebnim znanjima to mišljenje i potkrijepi dovodi redovito do grotesknih ishoda, koji se najbolje mogu opisati riječju – praznoslovlje. Kada bi znao što ne znaš, blagoslovila bi nas tvoja šutnja

          • ti imaš veliku potrebu za mlaćenjem prazne slave i izigravanje učena mud(r)aca što je tipično za privincijalnog, narcisoidnog mudrossera šupljih misli. svoje savjete dijeli tupsonimaa kojima pripadaš. mali si umišljenko sitnog zuba, a prevelikih intelektualnih ambicija koje nadmašuju tvoju nasljeđenu skromnu sivu masu. ne zamaraj me svojim glupostima, morrončino.

    • On i ne sudi, baliyo. On daje politički komentar. Političari to ponekad rade.”Raspadic ba nije relevantaaaan baaaa da suuuudi….” Maj. mune, lik nije relevantan nego kompetentan. 100ko!

  1. E moj Plenkoviću mi smo mislili da si ti jača karika među onima u briselu ,a izgleda bakir i muslimani te preveslaše i nasamariše.
    Šuknušeti ga neprimjetno.Mislili smo da si malo pametniji .Samo ti njima i dalje vjeruj .

  2. Ako je Rizah Mešković mogao nositi nadimak Mate (Mate Mešković) jer je igrao za Hajduk, dakle igrao je za nas Hrvate, isto tako Andrej Plenković može nositi nadimak Hamdija jer igra za muslimane. Sada smo 1:1.

  3. Et’ vidiš našeg baksuza. A samo smo trebali pustiti Plenkovića da nas odbrani – ma u stvari Pusićku i Mesića. Kao i ’91. Nema smisla boriti se – jer je sve na “njihovoj” strani. Moš’ mislit’.

  4. Bitno je da je plenković našao krivca što nije uspio izborni zakon.
    Plenkoviću sad uvedi sankcije muslimanima koji imaju nekretinine po Hrvatskoj .Vjeruj mi ima ih jako,jako puno ako imaš imalo hrabrosti ,da te sad vidimo .
    Da vidimo šta možeš učiniti ,da vidimo sad tvoje sposobnosti kao državnika i premijera .

  5. Ovaj uzepeovac opet nesto rasprdjuje.
    Toliko se biri za prava bh katolika da je od muke odleprsao na jasla hrvatske sa sve suprugom.

  6. Dragi moji sunarodnjaci hebeš plenkovića , ja sam danas čuo prvi put Nevenka Barbarića ! Lik je jedva izgovorio prostu rečenicu , zamuckujući, razgledajući u stilu nama su bošnjaci partneri mi moramo s njima . .
    Ugasite svijetlo !

  7. Kakva je ono faca u draganceta na pressu o ovom zadnjem prijedlogu izbornog zakona. Propao covjek vidi nema ni od njega ni od prijedloga nista kraj se blizi.

  8. Nu, ima’l k’o medju eranijskim biracima da nije dao glas Pqvijanovoj partiji? Odgovor – Nema. I sad Pavijan ne valja? Da parafraziram naslov filma – “Stranger things”….

  9. Jebes izborni.Da glasam da ovi nasi politicari mogu vozati jahte i kupovati nekretine po Europi.Hrvati ne izlaze, jedino HSP sa Jurisicem i Budimirom.

  10. govoriti o plennkiju, a ne vrištati na fake lorda chovicha je krajnje djetinjasto, kratkovido, immbeccilno! ODSJECITE PIPKE ANEMIČNOM, a to znači ZA SVA VREMENA ODBACITE PREVVARANTA CHOVICHA!!! kako vi to ne možete skontat? pa, valjda niste svi bllejavi kondukter rojs?! odhamdrite fake lorda, odstranite tumor, hitno!

    • Ne sekiraj lord će imati poseban termin .Njega ne mogu ni kriviti jer je nesposoban za bilo šta .Komšić mu ima tri mandata šeće ispred nosa a on to ne zna riješiti.
      Očito je nesposoban pa ga niko i ne spominje

      • On je već izjavom da se sačuva GENOCIDNA TVOREVINA RS donio KOMŠIĆU mandat..misli ponovo iz pozadine mlatiti..

  11. Naravno da muslimani neće pristati jer je njihov cilj isil kalifat.. Ali svi znamo i muslimani znaju da će na kraju balade biti kako mi kršćani želimo.. Niko ne želi teroristički kalifat u Europi,osim isilovaca naravno.. Slijedi jače iseljavanje, izolacija gariba koji ne mogu otići a glad vlada na veliko u pojasu Gaze već odavno.. 😁

  12. Hajde Raspudicu i tebe je dosta. Sto nisi u Mostaru pa iz Mostara se borio a pitanja Hrvata u BIH? Sjeo si u sabor i iz sabora pljujes. Znas, takvih kao ti ima puno, niko nista nije poduzeo osim sto je pruzio jezik zbog osobnih interesa a ne interesa jednog naroda. Koga je briga za narod?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

U LAŽI JE KRATKA KOSA: Dok lobira protiv Rezolucije, premijer Srbije “duboko” vjeruje da je historijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je danas kako duboko vjeruje da je istorijski dogovor...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -