Utorak, 7 svibnja, 2024

Rusija zaprijetila Švedskoj i Finskoj: “Neće se moći praviti iznenađeni posljedicama ulaska u NATO”

Must Read

Rusija je upozorila Finsku i Švedsku bilateralnim diplomatskim kanalima na posljedice priključivanja NATO-u, rekla je danas glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

“Izdali smo sva naša upozorenja, kako javno tako i putem bilateralnih kanala”, rekla je Zaharova za rusku prorežimsku televiziju Rusija-24.

“Neće se moći praviti iznenađeni”

“Oni (Švedska i Finska, op.a.) znaju za to, neće se moći praviti iznenađeni. Informirani su o svemu do čega će to dovesti”, dodala je Zaharova.

Podsjetimo, finski parlament danas će raspravljati o prijedlogu priključivanja NATO-u nakon što je zbog ruske invazije na Ukrajinu u finskoj javnosti drastično porasla javna, ali i politička podrška toj ideji.

Rusija je upozorila da se baltička regija više neće moći smatrati područjem bez nuklearnog naoružanja u slučaju da se Finska i Švedska priključe Sjevernoatlantskom savezu. Finska premijerka najavila je da će ta zemlja “vrlo brzo” donijeti odluku.

O priključivanju NATO-u aktivno se raspravlja i u Švedskoj.

 

- Advertisement -

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

IMAJU PODATKE DA ĆE GA FBI UHITITI? Hrvatska proširuje LNG terminal na Krk bez obzira što Murphey blokira projekt Južne interkonekcije

Američki veleposlanik u Sarajevu prilično je poljuljao ugled Amerike na ovim prostorima lobirajući za to da hrvatski plinski biznis...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -