Nedjelja, 26 svibnja, 2024

STRAŠAN USPJEH REUFA BAJROVIĆA: Matthew Palmer više nije zadužen za reformu Izbornog zakona BiH

Must Read
Bošnjaci su su mu zamjerili, naročito Bajrović da je srpski zet. Da njegovo zalaganje za Ustav jeste podrška “nacionalistima”.
A nacionalisti su Srbi i Hrvati. Nikako SDA. Koja ne želi živjeti sa Srbima i Hrvatima nego povrh Srba i Hrvata.
Nagađa se da je Palmera smijenio Reuf Bajrović osobno. Taj moćni srpski zet. I to nakon što je poredao Kongresmene i zaprijetio Bidenu.
Šalimo se naravno.
Tri BH javnosti bi uskoro trebale saznati tko će zamijeniti Palmera u toj ulozi odnosno koji američki dužnosnik će se pridružiti Angelini Eichhorst iz Europske unije u misiji izmjena Izbornog zakona BiH i približavanju stavova bh. političkih lidera.

Palmer je sa europskom zvaničnicom Angelinom Einchorst proteklih mjeseca radio sa domaćim političarima na izmjenama izbornog zakonodavstva, ali nažalost bez ikakvog uspjeha.

Schmidt kojeg većina u BIH ne priznaje, minirai je njegov plan u Neumu. Stoga je vjerojatno Palmer kažnjen, no USA administracija mogla bi sada okrenuti leđa i Schmidtu ali se i udaljiti od partnerstva s UK ambasadom u BIH koja ke poduprla. njemačkoaustrijsko miniranje Neumskog dogovora.

Uprkos velikom optimizmu, stranci nisu uspjeli pomoći bh. političarima da postignu bilo kakav kompromis i dogovor.

Američki zvaničnik je svojevremeno optuživan da u procesu pregovora o izmjenama Izbornog zakona zagovara interese HDZ-a, što je on kasnije negirao.

Palmer, bivši specijalni predstavnik za Zapadni Balkan i zamjenik pomoćnika državnog sekretara, je često naglašavao da je izborna reforma ključna, a jake institucije BiH važne za izlazak iz političke krize koja traje mjesecima.

Također je Palmer istakao da  izbori ne smiju doći u pitanje te da strani medijatori nisu tu da troše ičije vrijeme.

Već se ranije spominjalo da će Palmer svoju karijeru nastaviti na Islandu.

- Advertisement -

34 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

34 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -