Utorak, 7 svibnja, 2024

Ukrajinci tvrde da je Putin bijesan i da je smijenio osam generala

Must Read

Ruski predsjednik Vladimir Putin zbog katastrofalnih rezultata u Ukrajini smijenio je čak osam generala zbog loših informacija i slabih rezultata u borbenim operacijama. Ove informacije priopćila je ukrajinska strana, dok se ruska ne oglašava.

Inače, sve vidljivije postaje na terenu da primat polako u borbenim operacija preuzima profesionalna vojska umjesto ranijih regruta i rezervista, koji su imali velike gubitke.

Priča se i da je Putin bijesan na šefove sigurnosne službe FSB jer su mu dali obavještajne podatke koji sugeriraju da je Ukrajina slaba, prožeta neonacističkim skupinama i da bi lako odustala ako je napadnuta.

Philip Ingram, bivši britanski obavještajac, rekao je za The Times da je Putin očito “vrlo ljut” i za to krivi svoje obavještajne agencije.

– Okrivljuje ih što su mu dali savjete koji su doveli do lošeg donošenja odluka u Ukrajini – rekao je.

Njihovi savjeti doveli su do toga da je Rusija pretrpjela mnogo veće žrtve nego što je očekivala u napadu koji traje već dvije sedmice.

Danilov je rekao da je Putin mislio da će glavni grad Kijev pasti u roku od dva do tri dana i da će ruska vojska biti dočekana s cvijećem, što se nije dogodilo. Naprotiv, Putinova soldateska naišla je na iznenađujuće žilav otpor Ukrajinaca, zbog čega je šef Rusije primoran promijeniti taktiku ratovanja./HMS/

- Advertisement -

9 COMMENTS

  1. Kakav debakl Rusije.
    Neuspjela invazija,ogromni gubici,vojska im nesposobna,navukli na sebe bijes i sankcije cijelog svijeta i neminovnu ekonomsku propast.
    Samo ih zali Eritreja i uzepe jurisnici.
    Kazu,imaju se Rusi pravo braniti,kriv je zapad.🤣

  2. Digla se kuka i motika protiv Rusije, ispuhaće to brzo, a ostaće cijene iste na pumpama, mošnje se smrzle a dogodine će pojačati loženje japanki i cipela. Živković će ih sve koji ne isele, spratiti u žutu zgradu gdje su nastali, zbog skupnog grijanja sopstvenim prdežom😁.

  3. Haj ba ne kakite. Na istoku i jugu ruusi su većinsko stanovništvo. Naacisti ih drže kao živi štit. A puutin neće da ubija svoj narod. Sve prosto.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -