Nedjelja, 5 svibnja, 2024

“Podržavam zaključke HNS-a, nema izbora bez prethodnog dogovora” – Hrvatski Medijski Servis

Must Read

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović zahvalio se predsjedniku Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Draganu Čoviću na pismu u kojem ga je on izvijestio o održanom izvanrednom zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora u Bosni i Hercegovini.

-Slažem se s Vašom ocjenom kako je ostalo malo vremena da bi se postigao dogovor o izmjenama i dopunama izbornoga zakonodavstva i ograničenim ustavnim reformama i time osigurala prava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, jednog od tri konstitutivna naroda. Koristim i ovu prigodu ponoviti kako ću ja osobno učiniti sve što je u mojoj moći kako bih podržao postizanje konačnog dogovora o promjeni izbornog zakonodavstva i ograničene promjene Ustava. U svakome slučaju, provođenje izbora bez da je prethodno postignut rečeni dogovor, nije moguće. U tom kontekstu, podržavam Zaključke koje je Hrvatski narodni sabor u Bosni i Hercegovini usvojio na izvanrednom zasjedanju 19. veljače 2022. Nadam se kako će i institucije Republike Hrvatske u okviru svojih nadležnosti raditi na pronalaženju načina kako bi se to i postiglo, a u cilju osiguranja punog poštivanja prava svih konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine. Računajte na moju iskrenu i energičnu podršku, napisao je Milanović u pismu Čoviću.

Dragan Čović je nakon zasjedanja HNS-a 19. veljače na više relevantnih međunarodnih adresa uputio pismo sa zaključcima Sabora./HMS/

- Advertisement -

9 COMMENTS

  1. Milanoviću sad će muslimani početi da pjene .Dižeš im tlak ,srce će ih drmnuti.
    Nemoj ih toliko sapirati ,kmeče na sve strane .
    Sad će sasuti paljbu komentarima ,da to više prelazi u njihovu ovisnost .
    Poštedi ih pocrkaće od zlobe .

  2. Jos da se nesto pita pristava spodoba Pa inekako a on puca iz prazne puške kao i covic i udruženje ribara HNS uzpeovski legitimni stovatelji tamnoputi lazni hrvati

  3. HNS udruga ribara, MOŠNJACI udruga osun,ećenih evropljana ….biH država 3 entiteta…..Milanoviću Kralju ,Ti si ovim potu,ricama pencilin hahahaha SAMO DERI POT,URAD…!!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -