Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Dodik: Ponašanje veleposlanika Fielda samo potvrđuje tezu da je BiH posljednja kolonija Europe

Must Read

Na pitanje Srne da prokomentira Fieldov tekst objavljen na njegovom blogu u kojem je iznio niz optužbi na račun srpskog člana Predsjedništva i Republike Srpske, Dodik je rekao da veleposlanik Field samo potvrđuje njegovu tezu da je BiH posljednja kolonija Europe u kojoj strane diplomate vode aktivnosti baš kao da su u svojoj državi.

– BiH je 26 godina njihov eksperiment i nitko od njih nije odgovarao zašto taj eksperiment nije uspio. Sve što čujemo od njih, a ne bi trebalo uopće da se oglašavaju o unutarnjim pitanjima BiH, jeste korupcija, i to naravno na srpskoj strani – istakao je Dodik, prenosi Srna.

Dodik je upitao kako onda nisu stale sve druge zemlje na svijetu ako zemlja može stati samo zbog korupcije.

– Ili je korupcija samo ovdje, gdje njihov predstavnik prima platu 25.000 eura mjesečno, a porez ne plaća ni u svojoj ni u državi čiji je kolonijalni upravnik – naglasio je Dodik.

On je rekao da se slaže s britanskim veleposlanikom da u BiH mora doći kraj djelovanju bez posljedica i predložio da se može krenuti na primjer od ovog bloga i odgovornosti veleposlanika Fielda za povredu suvereniteta BiH.

Britanski veleposlanik Matt Field, na svom blogu, istaknuo je da je “trenutna kriza u kojoj član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Narodna skupština Republike Srpske pokušavaju da ponište napredak postignut u zadnjih 26 godina, opasno odvlačenje pažnje od korupcije.”

Dnevnik.ba

- Advertisement -

44 COMMENTS

  1. To više nije nekadašnja Britanija niti “čistokrvni Englezi” čim je gradonačelnik Londona porijeklom sa bliskog istoka a u domu lordova nezamislivo za britanske prilike sjede 2 “strankinje” jedna iz BiH druga sa bliskog istoka , kralj George se “prevrće u grobu” 🤦

  2. BiH je zaista kolonija. Ali samo zato sto je kolonizatori ne smiju osloboditi zbog ovakvih mutikasa i petljanaca kao sto je ovaj gore na slici. Sve dok je ovakvih oni ce ostati ovdje. A omladina polako odlazi. Za 10 godina sve pusto i prazno…samo ostali kolonizatori, ovakvi kao ovaj gore sa slike i njihovi poslusnici.

  3. Dodo…problem je destrukcija i opstrukcija cijele države…RS je produžena ruka Srbije i Rusije,blokira sve …to je modus operandi svugdje di Serba ima u značajnijem broju…

  4. Genocidasi i uzepeovci svaki dan kukaju i kmece kako stranci nece da ih puste da ruse drzavu.
    Krivo im,ljute se. Ne mogu ostvariti plan Karadzic-Boban.
    Svako im kriv. Prijete. Kazu,ne
    moze se a njima tek tako.

  5. Britanski veleposlanik Matt Field, na svom blogu, istaknuo je da je “trenutna kriza u kojoj član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Narodna skupština Republike Srpske pokušavaju da ponište napredak postignut u zadnjih 26 godina, opasno odvlačenje pažnje od korupcije.”

    Koji British ublehaš nene ti ? Koji ba napredak zadnjih 26 godina, gdje ga ti to vidiš ? Pa nismo bez očiju i mozga, nije ti ovo vaš kolonijalni vakat apartheida i robovlasničkog kabadahaluka. No passaran unitarizmu i apartheidu.

  6. Šta hoće ovaj? Živi od Europske unije, obogatio se na račun zaduženja kod EU i MMF-a. Svakog mjeseca, već desetljećima, troši njihov novac. On i njegova djeca su u vlasništvu Europske unije i MMF-a.

  7. Ako se međunarodna zajednica želi uhvatiti u koštac sa BiH korupcijom onda je prva adresa “sarajstan” i bošnjački uništivači državnog proračuna!
    Gospodin Matt Field kada spominje korupciju treba biti dosljedan i pošten a ne zatvarati oči na “patriotske” mega lopove i osuđivati samo Dodiga.
    Zato i jesmo tu gdje jesmo jer se ne detektira stvarni BiH problem!
    Ili im je to i cilj da se prave blesavi i kasiraju novce?

  8. a šta mato poljaković iz uk ima sa tzv. bih? pomaže joj da uđe u eu?! pa oni su izašli iz eu, zvat ćemo te kad budemo ušli, pa htjeli izaći iz eu, mato. BY THEN, SHUT UP!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

A ŠTA AKO JE TU BILA NEKA OSMANSKA KUPELJ? SILOVALIŠTE? MJESTO GDJE SU BIRALI ROBLJE? Bez konzultacija s merhametom krenuli radovi na rekonstrukciji križanja...

Kako je i najavljeno radovi na uređenju križanja ulica kod bivšeg hotela „Ero“ u Mostaru započeli su danas. Grad Mostar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -