Subota, 4 svibnja, 2024

UMJESTO DA SABURA U ZATVORU ON JE PROFESOR U ZENICI: “Prije sto godina nije bilo nijednog nevjerničkog uha, a sad bi uzeli pola Bosne. Muslimani mogu biti samo gazije ili šehidi, dušmani ima da drhte…”

Must Read

U uvodu je konstatirao da je BiH pretrpjela nekoliko genocida, te da se međunarodna zajednica i dalje “zabavlja s nama”, šaljući drugorazredne političare da se ismijavaju i šuruju s dušmanima, misleći pritom očigledno na susjedne zemlje i druga dva konstitutivna naroda.

Nakon nešto blažeg dvominutnog uvoda počela je priča o borbi muslimana, očigledno ratne prirode.

“Prije stotinjak godina Safveg-beg Bašagić kaže da nije bilo u Bosni gotovo nijednog uha nevjerničkog, tj. pravoslavnog i katoličkog, a onda su počeli biti kmetovi ovim begovima i lagano se naseljavali. Prije sto godina niste imali gotovo nikoga ovdje. Odjednom, pogledajte, sad bi oni pola Bosne da uzmu. Hajd´ što bi ovi uzeli pola Bosne, hoće i ovi neku Herceg Bosnu. Zamisli sad, pustiš ga u kuću, ti si bio beg, on ti je bio kmet, sluga, i sad sluga postaje jedan od glavnih ljudi ovdje.”

Nastavio je dalje jednako žestoko:

“Musliman može biti samo gazija ili šehid. Kad to znaju, naši dušmani ima da drhte. Nema oružja koje može tebe pobijediti. Koga Allah voli, nema šanse da ga pobijede i unište.”

Izdvojili smo uvod govora koji je sam po sebi dovoljno ilustrativan. U nastavku dugačkoga govora pozivao je nedvosmisleno i eksplicitno na džihad. Ako vas baš jako interesira, poslušajte…

 

https://youtu.be/r7dylky1GcU

- Advertisement -

86 COMMENTS

  1. Unatoc genocidu i uzepeu opet smo najbrojniji narod u BiH.
    Bosnjaci katolici ne mogu podnijeti tu cinjenicu,kao ni to da su spali na status nacionalne manjine.

  2. Ako im je ovo dr. pr. kakvi su drugi, bože sačuvaj nas od ovih hajvana “dr. Šefik Kurdić” pa zar su svi Šefici blesavi ovo treba što prije u ludaru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -