Nedjelja, 5 svibnja, 2024

KACZYNSKI: Njemačka želi EU pretvoriti u Četvrti Reich

Must Read

Zamjenik poljskog premijera i čelnik vladajuće konzervativne stranke Pravo i pravda (PiS) Jaroslaw Kaczynski optužio je novu njemačku vladu da EU želi pretvoriti u “Četvrti Reich”.

Drugi čelnici PiS-a nedavno su upotrijebili istu frazu kako bi opisali namjere nove berlinske koalicijske vlade lijevog centra prema Europi.

“To bi Poljskoj oduzelo pravo na samoodređenje”

U sporazumu koji su tri stranke sklopile za formiranje njemačke vladajuće koalicije doista stoji da je njezin konačni cilj savezna europska država.

Taj aspekt sporazuma osudila je poljska vlada PiS-a, a Kaczynski je čak tvrdio da bi takvo stanje Poljskoj oduzelo pravo na samoodređenje.

Poljski premijer Mateusz Morawiecki iskoristio je nedavni posjet njemačkog kancelara Olafa Scholza Varšavi da kritizira aspiracije koalicijske vlade u vezi s EU, također koristeći izraze povezane s Trećim Reichom.

Sukob Poljske i EU

Poljska vlada u sukobu je s Europskom komisijom zbog restrukturiranja pravosuđa u zemlji, za koje EU vjeruje da predstavlja politizaciju sudaca.

Europska komisija već je pokrenula nekoliko postupaka protiv Varšave zbog pravosudne reforme, a podnijela je i tužbe Europskom sudu pravde, što je izazvalo duboki razdor između Varšave i Bruxellesa./HMS/

- Advertisement -

45 COMMENTS

  1. Niko nikog ne goni da idje u Njemacku ali je cinjenica da su citavo koplje isprid svih.Radisan ,obrezovan,strucan i uporan narod.Ne vidim nista lose u savezu europskih drzava.To je neminovnost

  2. Zbog.ove Poljske stoke je doslo do Brexita,doslo stoke 2 miliona i radili su 5 funti na sat.Ako moj brat.laze koji zivi tamo lazem i ja..

  3. Ma ovi poljaci su drkhađije. Niko im ne valja. Ne valjaju rusi, ne valjaju njemci. Ne valjaju ni amuri. Ali njima ne smiju ništa reći. Kuklje.

      • Ovom kačinskom je brat poginuo kad im je avion pao u rusiji. Bilo loše vrijene, magla. Rusi tražili da promjene rutu i da se spuste na drugi aerodrom, oni nisu htjeli, padne avion i svi izginu. Onda im rusi krivi. Seratori su to veliki.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -