Petak, 3 svibnja, 2024

ANTIDAYTONSKI ŠEF OHR-a: “Ovo je prijetnja miru, spreman sam…”

Must Read
Povodom usvajanja odluka o prijenosu nadležnosti s BiH na Republiku Srpsku, usvojenih na posebnoj sjednici NSRS-a u petak, oglasio se “visoki predstavnik” u BiH Christian Schmidt.

U svojoj reakciji Schmidt je rekao da osuđuje akte koje je Narodna skupština Republike Srpske usvojila u petak.

“Usvojeni zaključci obvezuju vlasti RS-a na poduzimanje konkretnih zakonodavnih i drugih aktivnosti koje bi predstavljale kršenje Općeg okvirnog sporazuma za mir. Radikalne političke aktivnosti i retorika iz proteklih nekoliko dana prijetnja su stabilnosti u Bosni i Hercegovini i podrivaju perspektive svih građana, uključujući i građane iz Republike Srpske”, rekao je Schmidt.

Dodao je da liderstvo zahtijeva racionalnost i spremnost na konstruktivan dijalog.

“To je suština demokracije i to je ono što je potrebno kako bi daytonske institucije funkcionirale u interesu svih građana.

Pozivam na puno poštivanje Općeg okvirnog sporazuma za mir. Sve strane moraju djelovati unutar ovog okvira kako bi se u duhu kompromisa donosile zakonite odluke”, dodao je Schmidt.

Zaključio je da građani Bosne i Hercegovine žele mirnu i prosperitetnu budućnost.

“Spreman sam dati svoj doprinos tom cilju na odlučan i odgovoran način. Dijalog ima prednost nad bilo kojim drugim oblikom djelovanja”, zaključio je “visoki predstavnik.”/hms/

- Advertisement -

28 COMMENTS

  1. Apsurda, u njemackoj bio ministar za poljoprivedu , a u bih tumac Dejtona.Kakva je slicnost poljoprivrede i prava.U njemackoj sa poljoprivrednim fakultetom mozes biti advokat.To mogu samo u bih.

  2. Osjetim po ovijem izjavama- nemoć kod Visokoga. Razboritosti ima , ali nemoć da nešto konkretno poduzme. Samo osuditi- krhka poruka.
    No moramo se podsjetiti da su prethodni Visoki donijeli puno toga anti-daytonskoga i ovoga stavili na muke posljedica. Poglavito veliki uteg na leđima Nijemca- pitanje legaliteta njegova imenovanja. MZ je upeksijanila svojom novom nejedinstvenošću i nedosljednosti. Takvi treninzi na Balkanu nikada nisu donijeli ništa dobro.

    • da su Švabe iole pametni – povukli bi Varalicu kući 😉 ali – problem je što su u Njemačkoj na vlast došli Zeleni kreteni 🙁 !!! Da ne dužim – mislim da će Zelena g.o.v.n.a čak i uništiti EU – ni to nije nemoguće 🙁 …

    • Opa, a nelegitimni mu Komšo kao nije ugroza Daytona i prijetnja miru u BiH? Još jedna predstava gostujućeg teatar apsurda.
      Mogli bi zapravo uvježbati i izvoditi svoju verziju “U očekivanju Godota”!

  3. Kmečanje iz nemoći i teatra. Sve je već dogovoreno. Biće kako majčica Rusija kaže.. Inače smrza svima a istraživanja pokazala da Rusija ima plina za sledećih 50 god a nafte za 30 god.. 😁

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -