Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Turković i Ramić se predstavljaju kao državni dužnosnici i regrutiraju bošnjačku dijasporu po Americi

Must Read

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i muftija za Sjevernu Ameriku Sabahudin-ef. Ćeman nazočili su manifestaciji “Domovino, uz tebe smo” u Atlanti.

Kulturno – vjerskom programu u Atlanti nazočio je i značajan broj bh. dijaspore u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ramić je upoznao prisutne o stanju u domovini, te ukazao na važnost uključivanja bh. dijaspore u trenutno stanje u Bosni i Hercegovini.

Istaknuo je i značajnu ulogu mladih ljudi koji su završili školovanje i započeli svoj radni vijek u američkim institucijama.

Govornica je bila prekrivena ratnom zastavom Armije BIH, pa je valjda normalno zaključiti kako se radilo o događaju samo za bošnjačku dijasporu. Ali to povlači za sobom nekoliko pitanja.

Kao prvo, je li novi pokušaj regrutacije bh. dijaspore samo iz reda bošnjačkog naroda plaćen državnim novcima? Točnije, zašto se u izvještaju spominju službene dužnosti Ramića i njegove kolegice iz SDA kada je jasno kako se radi o putovanju koje nema veze sa službenim dužnostima?, pita se portalPogled.ba.

Druga stvar koja se nameće jest stav da je Bosna i Hercegovina samo domovina Bošnjaka. Iako i druga dva naroda ovu zemlju smatraju svojom, očito kako jedan narod smatra da samo on im pravo na BIH.

I kao treće, bilo bi zanimljivo čuti od predstavnika međunarodne zajednice što oni misle o regrutiranju bošnjačke dijaspore koje je počelo onoga trenutka kada su Izetbegović i unitarističko Sarajevo shvatili da Izborni zakon neće biti promijenjen onako kako su oni zamislili./HMS/

- Advertisement -

42 COMMENTS

  1. Ne mozete bez lazi…ovaj portal postaje srpski totalno…ovo je zastava Republike Bosne i Hercegovine…a i da je od Armije BiH ne znam gdje je problem i vi nosate svoje sve dozvolheno a pobili ste zajedno 5 puta vise bosnjaka pod ocilima i saharom….priberite se i pokusajte bez lazi…

  2. Ne znam zbog cega vam smeta zastava Republike BiH…nije od Armije BiH a i da jeste ne znam kome smeta…pod ocilima i sahovnicom je ubijeno 6 puta vise bosnjaka nego srba i hrvata zajedno…valjda bi te dvije trebale bit zabranjene ako idete po zrtvama…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -