Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

NOVA NADA ZA BIH: Dodiku obećane ruske zračne snage za obranu mira u našoj zemlji. Hoće li se protudaytonci, austrijski i njemački fašisti konačno povući? Tu su od početka 20 stoljeća…

Must Read
Milorad Dodik (SNSD), srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, jedan od najjačih poštovatelja međunarodnog prava i zaštitnik Daytona, boravi u Rusiji.

Ruska Pravda piše da je Dodik u Moskvu stigao na vrhuncu sukoba sa Zapadom, koji ne isključuje sankcije zbog njegovih poteza. U tom kontekstu pozivaju na aktivniji ruski angažman u BiH.

Pravda podsjeća da se Dodik oslanja na Rusiju i Kinu te da je već ranije poručio da ne mari za prijetnje sankcijama sa Zapada. Podsjećaju da Republika Srpska sanja da bude neovisna država uz opis odnosa vlasti u RS-u prema visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu.

Najzanimljiviji dio je spominjanje opcije o ruskoj pomoći Republici Srpskoj pa se podsjeća na to da Rusija u BiH može poslati i zračne snage, kako je to učinjenom i sredinom devedesetih, u svojstvu međunarodnog mirovnog kontingenta. Te vojne snage su 1999. prebačene u Prištinu.

Podsjetimo, u BiH već godinama svoje prisustvo i utjecaj imaju samo NATO i EUFOR, kojem je nedavno produžen mandat na još jednu godinu.

- Advertisement -

24 COMMENTS

  1. NESRETNE MUJE NIKAKO DA SHVATE DA JE VECINSKI AKCIONAR REPUBLIKE SRPSKE RUSIJA, A MANJINSKI SRBIJA I DA CE IM 100 PUTA BITI BOLJE AKO SE OTCIJEPE OD REPUBLIKE SRPSKE.

  2. Stvarno je ovo za popizditi, zbog inata i mimo svake pameti ponasanja oko izbornog zakona i zabrane negiranja genocida ce dovesti do toga da cemo se uvaliti u jos vece probleme i po onome tjerajuci misa istjetat cemo vuka, ima li iko sposoban i razuman s bosnjacke strane? Dajte ljudi kojo vam je pa nemozes glavom kroz zid.

  3. Eto ste vi OSUNEHCENI IZDAJNICI stovatelji Evropskih vrijednosti …..MA GONTE SE VISE U 3 P.M. GUBARI JEDNI…..IDI NA SL.BOSNU PA DAJI KOMENTARE !!!

  4. Bravo za g.Dodika! E pa to vam je političar od formata,dosljedan,precizan,konkretan i drži do svog naroda! Bravo za g.Putina!

    • Zbog cega to radis…nijedan bosnjak nikad tu gadost izgovorio ne bi …cetnik se krije iza ovog nicka…koliko god se ovdje prepiremo i ne slazemo ima jedna granica koju covjek sa moralom ne prelazi..ignorisite ovog cetnika

  5. Ne treba se pitat ko su suncokreti…od danke deutschland do fasisticka njemacka …e moji hrvati sto vas onaj nekulturni (dodik)sahranjuje u ocima svijeta…cak i ocima hrvata iz hrvatske….procitajte samo clanak o Covicu u jutarnjim ….pa sto idete u njemacku i austriju sto ne idete u rusiju…ccccc

  6. Možeš misliti bosanski vitez u isilovskoj režiji.Stajem u odbrani konja Putka da ne dozvoli da ga jaše veći konj od njega .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

A ŠTA AKO JE TU BILA NEKA OSMANSKA KUPELJ? SILOVALIŠTE? MJESTO GDJE SU BIRALI ROBLJE? Bez konzultacija s merhametom krenuli radovi na rekonstrukciji križanja...

Kako je i najavljeno radovi na uređenju križanja ulica kod bivšeg hotela „Ero“ u Mostaru započeli su danas. Grad Mostar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -