Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Spomen-obilježje Kazani bez imena krivaca. Oni će dobiti svoj poseban spomenik zahvale?

Must Read
Schmidt stoji pred spomenikom cenzuriranog zločina. Asimilacija ne smije stati..

Spomen-obilježje Kazani, posvećeno ubijenim građanima Sarajeva tijekom 1992. i 1993. godine na lokalitetu Kazani, otkriveno je u ponedjeljak, javlja Anadolu Agency (AA).

Na inicijativu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, a prema usvojenoj Odluci Gradskog vijeća, tekst na spomen ploči na Kazanima glasi:

“SPOMEN OBILJEŽJE KAZANI

(1992-1993)

Zauvijek ćemo se, s tugom i poštovanjem, sjećati naših ubijenih sugrađana:

Bošković (Simo) Marko, 1929 – 1992, Bošković (Spasoje) Nevenka, 1933 – 1992, Ćeranić (Mihajlo) Dragomir, 1943 – 1992, Drašković (Branko) Mileva, 1936 – 1993, Frankić-Brkljač (Vinko) Ranko, 1952 – 1993, Jovanović (Vojo) Duško, 1954 – 1993, Komljenac (llija) Marina, 1926 – 1993, Komljenac (Adam) Radoslav, 1921 – 1993, Lavriv (Mihaila) Ana, 1942 – 1993, Lavriv (Stefan) Vasilj, 1933 – 1993, Lemez (Neđo) Novka, 1950 – 1992, Nikolić (Nikola) Ergin, 1966 – 1993, Radosavljević (Boro) Branislav, 1952 – 1993, Šalipur (Momčilo) Predrag, 1965 – 1993, Šteta (Lutvo) Ago, 1942 – 1993, Vučurović (Dobrivoje) Zoran, 1952 – 1992, Žuža (Jefto) Stojan, 1933 – 1992, Sarajevo 2021.”

Na spomen-obilježje, brojna izaslanstva među kojima su bili i gradonačelnica Sarajeva Karić, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Christian Schmidt, te predstavnici nekoliko razina vlasti, udruženja i političkih stranaka položili su cvijeće i odali počast žrtvama.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva ranije je prihvatilo prijedlog gradonačelnice Karić da ubuduće 9. studenog bude i službeno Dan obilježavanja sjećanja na žrtve na Kazanima, kada je i počela ekshumacija njihovih posmrtnih ostataka.

- Advertisement -

109 COMMENTS

  1. Ne kaze se djaba kad s muslimanom razgovaras drugog stavi pod noge i znaj da ti ovaj pod nogama misli isto sto i onaj s kojim razgovaras.

  2. Zločine je naredio komandant 10. brdske brigade ARBiH, Mušan Topalović Caco. Čovjek od povjerenja Alije Izetbegovića. Caco je prije vojne karijere u muslimanskoj vojsci bio običan kriminalac. ’93 ga ubili njegovi muslimani jer se oteo kontroli. Nije jedini.

    • Ma Caco I Alija su zajedno ležali u zatvoru. I Caco štitio aliju od ostalih zatvorenika. Zato mu je alija sve puštao dok Caco nije ubio hebibovog sina. I onda mu hebib presudi. Bravo hebib!

  3. Daj ba admin skini ove lažne citate. Sve namješteno. Ništa nije izvorno. I što ja to moram čitati? 99% mošnji ne čita juran, a ja bih morao..

  4. Ne zaboravite religije su ljudska izmišljotinja,a koriste onima koji lagodno žive od toga,pa naravno ne žele da im netko to pomuti.
    Pošto u Bosni nema šanse da se zanemare religijski animoziteti,stanje će još dugo trajati ovakvo kakvo je.
    Stvoritelj (Bog) ne pozna razlike medju nama,to je isto izmislila sorta ljudi koji lagodno žive od naših sukoba…
    Poslušajte malo Semira Osmanagića,čovjeka širokog spektra i znanja i humanosti.

  5. Zasto multiHetnicari na spomen ploci nisu napisali da su SVI poginuli
    Samovoljno zbog lose bangy jumping pripreme
    Pokurice nebi ni mraHva zgazili.
    sljam!!!!!!!

  6. Jesu cinični ovi sa 23%,eto braćo po krstu, šta nas čeka ako im se prikloni bilo koja strana u nekom eventualnom sukobu.
    Ove ljude su ubili ponovo, tako da mogu samo da kažem Genocida u Srebrenici nije bilo.

  7. malo i o drugim vjerama npr.:

    20:13-14 – “Kad ti ga preda u ruke Gospod, Bog tvoj, onda pobij sve muško u njemu oštricom mača! Ali žene i djecu i stoku i s, što se inače nalazi u gradu, sav plijen, uzmi za sebe! Možeš slobodno raspolagati plijenom svojih neprijatelja, što ti ga dade Gospod, Bog tvoj.

    • ili…

      31:7-19 – “I pođoše u boj proti Midjanaca, kako je bio Gospod zapovjedio Mojsiju, i pobiše sve muške osobe….Uzeše sve roblje i sav plijen, ljude i stoku….A Mojsije se razgnjevi na vojskovođe, na tisućnike i stotnike, koji se vratiše s vojske. Reče im Mojsije: A što ostaviste na životu sve žene? Upravo one bile su, koje na savjet Balaamov zavedoše sinove Izraelove, da otpanu od Gospoda zbog Peora, te dođe pomor na zajednicu Gospodnju. Zato sada pobijte svu djecu mušku i sve žene udate. A sve mlade djevojke, koje još nijesu udate, ostavite za sebe na životu.

  8. Ovaj spomenik je puno više spomenik licemjerstvu, laži i obmani nego spomen onima koji su ubijeni na tom mjestu. Nema tu nikakvog pijetiteta prema žrtvama, nego samo uljepšavanje slike o sebi onih koji su ovaj “spomenik” postavili.

  9. Imali su bošnje kumove srbe po istočnoj Bosni, družili se, pa eto šta su dobili. Da su ikad u životu otvorili tu Knjigu se ne bi onako prošli. Samo potvrđuje istinitost Božije objave

  10. Čergari misle da će im to proći,firauni naučili otimati i lagati! Al qaidina i ISILova plisnava,nomadska vojska iz Azije je to učinila a mi kršćani iz Bosne moramo sve učiniti da uništimo te muđahedine i one ostatke ostataka tzv.harmije Bejiha!

      • Pazi dobro da budeš manjina,sjeti se Radovana Karadžića i njegova proročanstva kad ga izreče Aliji pred cijelim svijetom , pozdrav kanistru 23

        • hmmmmmm,radovan, radovaaaan,ček ček da se sjetim,jel to onaj,hmmm nije,čekaj malo jel to onaj dabić,onaj sto se imena svog postidio(ko i nebi) ili, pa gdje on sad, prdekana, zločinac neki bezbeli, čim prdi u ćumezu, i on je kao nešto prorekao, paaa ok, drago mi je da i ti imaš bilo kakav uzor i nečemu težiš inače tvoje postojanje bi bilo besmisleno….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

PENAVA: Ako se ne dogovorimo s HDZ-om, otvoreni smo i za nove izbore

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava izjavio je u četvrtak da je stranka, u slučaju da ne dođe do...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -