Petak, 3 svibnja, 2024

Vuk udavljen u Pirotu. Ubila ga je okrutnija životinja. Čovjek.

Must Read

Šezdesetogodišnji stočar Svetomir Potić iz pirotskog sela Koprivštica, tu noć će pamtiti dok je živ.

Cena, kako ga zovu prijatelji i poznanici, golim rukama je odbranio svoje stado od stotinak alpino koza i tom prilikom usmrtio vuka teškog četrdesetak kilograma. Sa povredama-ujedima po rukama i nogama Cena se oporavlja u bolnici, a o stadu će ovih dana brinuti rođaci i prijatelji.

Bilo kako bilo, ni nastariji stanovnici Stare planine ne pamte da je neko goloruk uspeo da zaštiti svoje stado i da je tom prilikom usmrtio opasnog predatora.

Kako su nam ispričali njergovi rodjaci i prijatelji Ivica Najdanović, Hristivoje Potić i Radisav Panić, vuk je prošle noći u mestu Glavina upao u Cenin tor sa stotinak koza. Čim su se oglasili psi, Potić je ustao i krenuo da vidi šta se dešava. Video je zver uz stadu i golim rukama pokušao da je spreči da mu zakolje neko grlo.

Tokom borbe sa životinjom vuk ga je izujedao po rukama. Vučjih čeljusti i daljih povreda se oslobodio onog momenta kada ga je bukvalno zadavio. Nakon dramatične borbe Potić je sav krvav seo u svoj džip i rano ujutru stigao do sela odakle je pozvana hitna pomoć koja ga je prebacila do pirotske bolnice, u kojoj se oporavlja.

- Advertisement -

28 COMMENTS

  1. Par hiljada ovakvih gorštaka nam treba da zauzmemo dzamahiriju 23%,kad ulete golim rukama jadna vam nana.Izaće vam posna pita na usta.

  2. Svaka čast, domaćine! Ko bi to uradio? Ja bih zbrisao, ostavio ovce, sve. Hebo ovce, važniji je ljudski život.
    I promijeniti naslov bmti. Da je naš hrvat vi bi pisali “gorštak sa Velebita…”, a ovdje pišete da je čovjek zvjer! Sramota!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -