Petak, 3 svibnja, 2024

Poziv da se ruski veleposlanik proglasi personom non gratom, najavljeni i prosvjedi u Sarajevu

Must Read

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine za kojeg se pisalo da su mu vojnici El Mudžahia u ratu prinosili odrezane glave BH građana, pozvao je da se ruski veleposlanik u BiH Igor Kalabuhov proglasi personom non gratom.

Autoritet čovjek.

Također je pozvao na velike prosvjede pred ruskim veleposlanstvom dok dotični ne napusti BiH.

Mehmedović je kazao da su Amerikanci nakon povlačenja iz Afganistana poručili zašto bi se borili za Afganistan, ako se za Afganistan neće boriti Afganistanci.

“Evo imamo priliku da se borimo. Pozivam na proglašenje ruskog veleposlanika u BiH Igora Kalabuhova personom non gratom i velike prosvjede pred ruskim veleposlanstvom dok dotični ne napusti BiH. Obvezno je tražiti njegovo protjerivanje iz BiH, a najmanje prestati komunikaciju s njim”, naveo je Mehmedović, prenosi N1.

“Što nam drugo preostaje da bismo dokazali ozbiljnost u svojoj borbi za BiH. Ovo je ruska intervencija rušenja pravne države u BiH, Ustava BiH i nametanje uvjeta i diktata državnim udarom.

- Advertisement -

21 COMMENTS

    • Evo slažem se. Može Mostar (zapadni), a i Banjaluka, Istočno Sarajevo, Široki Brijeg. Isto važi i za ambasade/veleposlanstva Srbije, Hrvatske, Kine, Mađarske, Slovenije,.. sve više ih će biti nepoželjno u federalnom tj. bošnjačkom Sarajevu kako im budu rasle frustracije zbog poražene i promašene politike. Gdje god da se premjeste od nabrojanih destinacija, biće im neuporedivo bolje od Sa čaršije.

  1. Srbi i Hrvati trebaju podnijeti inicijativu da se državne institucije i ambasade rasporede u Mostaru, Sarajevu i Banja Luci. Pošto je Sarajevo etnički očišćeno ono ne može biti glavni grad za Srbe i Hrvate.

  2. Sad će Osmica da oštampa 20 transparenata na A4 papiru. Nađe 20 muslimana. Da im po 20 KM. I predstava može da požne. hahahahahaah

  3. Ruska ambasada iz sigurnosnih razloga je i prije ove muslimanske inicijative trebala preseliti u Banja Luku. Vehabija Mevlid Jašarević je napao američku ambasadu a da ne bi rusku. Sarajevo je nesigurno okruženje.

  4. pih to vam je jako pametno eto zajebaćete Rusiju.Moze biti Non Grata samo u 23% džamahirije znaći u naj manjem entitetu.hahahahhaa

  5. Engleski ambasador Metju Fild je danas išao u posjetu reisu Kavazoviću (šta će on u posjeti vođi IZ? ). I pohvalio ga kako mudro i mirno vodi islamsku zajednicu u Bihn(vuahahaha… On zna?).
    Nije se setio da pogleda podrume bilo koje džamije. Podrume pune skrivenog oružja. Nije se to sjetio jelde? A možda je išao kavazoviću da ugovori novu isporuku oružja?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -