Utorak, 7 svibnja, 2024

Dodik krenuo u akciju: SNSD predao Narodnoj skupštini RS-a četiri dokumenta o prijenosu nadležnosti

Must Read
SNSD je danas u Narodnu skupštinu RS-a uputio četiri dokumenta u vezi s prijenosom nadležnosti s BiH na entitetsku razinu. Ovi dokumenti, barem kako najavljuje šef SNSD-a Milorad Dodik, trebali bi u Skupštini biti razmatrani sredinom studenog.

Četiri dokumenta nose nazive Informacija o prijenosu nadležnosti Republike Srpske na razinu BiH, Informacija o prijenosu nadležnosti s Republike Srpske na razinu BiH u oblasti obrane i sigurnosti, Informacija o pravosudnim institucijama BiH i Informacija o prijenosu nadležnosti u oblasti neizravnog oporezivanja, javlja Srpskainfo.com.

Sva četiri dokumenta, osim informacija o pitanjima kojima se bave, na kraju imaju i zaključke. U sva četiri dokumenta predloženim zaključcima se zadužuje Vlada RS-a da u roku od šest mjeseci pripremi set zakona i propisa, kojima bi uredila navedenu oblast na entitetskoj razini. Osim toga, nakon usvajanja tih zakona i propisa, na teritoriju RS-a bi prestali važiti državni zakoni, a tim institucijama bi bilo zabranjeno djelovanje na teritoriju RS-a.

Prvi dokument predstavlja općenitu informaciju o svim nadležnostima koje su do sada prebačene s entitetske na državnu razinu.

Drugim dokumentom predviđeno je povlačenje suglasnosti RS-a i odgovarajućih odluka iz 2006. godine, na osnovi kojih su od entitetskih vojski formirane Oružane snage BiH. Usvajanjem potrebnih zakona, kako se navodi u dokumentu, prestat će važenje i primjena Zakona o obrani i Zakona o službi u oružanim snagama BiH na prostoru ovog entiteta.

Trećim dokumentom predviđeno je, između ostalog, donošenje zakona o porezu na dodanu vrijednost i trošarinama na entitetskoj razini, a četvrtim usvajanje zakona o VSTV-u RS-a. Stupanjem na snagu ovih zakona, kako je planirano, prestat će važiti državni zakoni koji uređuju ova pitanja.

Dnevnik.ba

- Advertisement -

3 COMMENTS

  1. Dragance ne razmišlja o svom narodu……pusta ih da se iseljavaju iz HB

    Da Dragance voli Hrvate on bi podržao Dodika.

    Ćutanjem Dragance podržava islamiste, GLAVOSJECE i ISIL ovce.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -