Četvrtak, 2 svibnja, 2024

FINSKA JE U PRAVU: Remizirali su s hrvatskobošnjačkom postavom. Srpski svet gore nije igrao…

Must Read

Finska TV reprezentaciju BiH  u službenom TV prijenosu potpisala je kao reprezentaciju Bošnjaka i Hrvata. Ili možda Bosne i Hrvatske? Ne znamo. No nisu puno pogriješili.

Za BiH su igrali predominantno mladi nogometaši Hrvati i Bošnjaci:  Šutković, Patrik Zrnić, Šušić, Božičković, Marsel Zrnić, Kovač, Jusupović, Lamadžema, Misimović, Prusina i Pramenković.

Finzi su stoga naveli da protiv Finske igra bošnjačkohrvatska postava.

Što otprilike i jeste mnogo bre točno.

Budući da Srbi prilično ignoriraju Nogometnu reprezentaciju BIH.

Nije jasno, međutizim, jesu li Finzi mislili na Hrvatskobošnjačku Federaciju u nekadašnjoj BIH ili na Konfederaciju Ugarske i Turske Hrvatske (RH+FBIH),  onu koja je nastala 1994 u Washingtonu, kada je Alija Izetbegović potpisao otcijepljenje hrvatskobošnjačkog dijela BIH i njegovo pripojenje Hrvatskoj kroz konfederalni odnos.

Jako je to zanimljiv podatak sa stajališta povijesti. Ali i historije. Da žrtva agresora potpisuje tik nakon agresije, i oslobađanja svoje zemlje od tog agresora, vojnu suradnju s agresorom Hrvatskom, te stupanje s agresorskom Hrvatskom u konfederalni novodržavni ustroj. Taj podatak je recimo mogao znati i pokoji sudac u Haagu al očito im je bilo lijeno to pogledati. Jednako kako im je bilo lijeno provjeriti da djevojčica Augustina Grebenar nije bila nesretna mala Bošnjakinja ubijena od strane HVO granate nego mala Hrvatica ubijena od ABIH granate. Al što ćeš. I najboljima se događa.

Inače naša mlada selekcija  povela je u 21. minuti, a gol je zabio Pramenković.

Ipak, Finci stižu do poravnanja u 56. minuti preko Hanninea.

Do kraja ovog meča između ljutih Kotromanovićevih potomaka protiv  feminiziranih ostataka nekadašnjih ljutih Huna, nije bilo golova, pa je   tim federalnih kadeta, osvojio četvrti bod u grupi.

S druge strane, Finska ima dva boda nakon dva odigrana kola.

HrvatskoBošnjačka Federacija u posljednjem kolu igra protiv Švicarske 13. listopada, dok će isti dan Finska odmjeriti snage sa Gibraltarom.

Plasman u narednu fazu izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz svake od 13 grupa te četiri najbolje trećeplasirane.

- Advertisement -

19 COMMENTS

  1. Ima nešto što niste napisali, svaki žohar koji ima hrvatsko ime i igra za tzv “repku BiH” dobije 5 puta više para nego Bošnjo – za isti posao! U pitanju je zakon ponude i potražnje, svaki Bošnjo bi letio za loptom u tom dresu a po.tur.čenih Hrvata koji hoće igrati za Vartu je ipak teško pronaći!

    • Velim ja odavno, sarajevska fina gradska raja je već odavno u Melburnu i Malmeu a Sarajevu je danas sve go papak i vehabija 🙁

      • Želiš da kažeš da je Sarajevo diživjelo sudbinu Zagreba,u kojem je goapoda odavno potisnuta škutorskim kenjcima.Nesumnjam da i ti svoje kenjske komentare pišeš iz Zagreba

  2. Obavješteni ljudi – znaju da je po Vašintnoskom sporazumu Herceg Bosna rasformirana pod uslovom da MH Federacja uđe u konfederalnii savez sa Hrvatskom.

      • Znači, ne trebaju ni vama. Ne bi ih ni mi prtili sa sobom da ne moramo – kažu nam Ameri, morate, učinite nam to, primite taj manji do Federacije u srpski svet, nema ih više puno – jedva nešto preko jednog miliona.

  3.  Kako gledate na Muslimane s njihovom politikom?
    Mrzite li ih više ili vam se gade?

    Kako gledati na čovjeka koji samo zna lagati, srati tj takijati kako bi te uništio a da te pritom laže u oči?

    Tako naši Muslimani pred Perecima znaju takijati da su oni za “građansku” u Federaciji,
     Postoji li neki sličan primjer na svijetu?

    Sastao se manjak inteligencije sa islamom. Kao rezultat dobijes nesto podlo, prljavo poput hijena…
    

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

U LAŽI JE KRATKA KOSA: Dok lobira protiv Rezolucije, premijer Srbije “duboko” vjeruje da je historijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je danas kako duboko vjeruje da je istorijski dogovor...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -