Srijeda, 18 rujna, 2024

Ups! Novi skandalčić trese organizaciju u BiH odanu bošnjačkom nacionalizmu

Vrlo

Stranci u BiH često rade što im padne napamet. Nekada je u pitanju nemar, nezainteresiranost i bezobrazluk, a ima slučajeva i kada neki domaći, sarajevsko-censtrističko-bošnjački krugovi koriste utjecaj i imidž imena, institucije ili organizacije u kojoj su angažirani.

Najnoviji je skandal s poznatom njemačkom fondacijom Heinrich Boll Stiftung koja je na Twitteru mrtva-hladna lajkala krajnje uvrjedljiv i nacionalistički tvit Mehmeda Agovića.

https://www.bild.ba/wp-content/uploads/2021/09/hbs-liked.jpg

Agović je, inače, nekadašnji glavni ravnatelj BHRT-a. Na Twitteru je osuo paljbu po Zoranu Milanoviću.

“Z. Milanović je samo potvrdio trajnu aktuelnost hegemonističkih težnji režima Hrvatske iz 90-ih: o političkom statusu i potrebama građana BiH hrvatske nacionalnosti treba da se odlučuje u Zagrebu, a ne u Sarajevu. Hrvatski politički i državni prostor po uzoru na “srpski svet””, napisao je on u tvitu kojeg su lajkali iz HBS-a.

“Heinrich Böll Stiftung smatra sebe dijelom zelene političke struje, koja se razvila i van Savezne Republike Njemačke kroz sučeljavanje tradicionalnih političkih pravaca socijalizma, liberalizma i konzervatizma. Naše zajedničke osnovne vrijednosti su ekologija i održivi razvoj, demokratija, ljudska prava, samoopredjeljenje i pravda”, stoji na stranicama sarajevskog odjeljka ove fondacija gdje, btw, možete izabrati hoćete li objave čitati na engleskom, njemačkom ili “BS jeziku” što bi vjerojatno bio bosansko-srpski.

https://www.bild.ba/wp-content/uploads/2021/09/bs.jpg

Voditeljica sarajevskog HBS-a je Judith Brand, a organizacija HBS-a ujedno pokriva BiH, Sjevernu Makedoniju i Albaniju.

Nejasno je zna li ona da HBS lajka po tviteru bošnjačke nacionalističke objave, međutim, ako i ne zna, HBS je postao još jedna u nizu organizacija smještenih u Sarajevu koji se, a što je pomalo kontradiktorno, pozivaju na demokraciju, ljudska prava, samoopredjeljenje i pravdu, a drži stranu bošnjačkom nacionalizmu.

HBS u BiH djeluje od 1999. godine.

Inače, Milanović je ovih dana utvrdio kako je on predsjednik i Hrvata u BiH pojasnviši to činjenicom da su bosanskohercegovački Hrvati mahom i hrvatski državljani pa im je, kao takvima, predsjednik.

U dijelu sarajevsko-centrističko-bošnjačke javnosti Milanovićeva izjava je izazvala zgražanje.

Šteta što im u tim nemuštim pokušajima problematiziranja potpuno racionalnih stavova hrvatskog predsjednika asistiraju i organizacije poput HBS-a.

Međutim, kako je rekao i britanski premijer Johnson citirajući Kermita – Nije lako biti zelen. Posebno kada ekološku zelenu izmiješaš s onom SDA-ovskom.

I. C. / Bild.ba

- Advertisement -

43 KOMENTARI

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

43 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последняя новост

Obljetnica pokušaja oslobođenja Mostara od strane patriotskog Hamasa: Teroristi domorodci Hrvati ipak nisu iseljeni

Mostar – Dana 18. rujna slavimo nesvakidašnju obljetnicu – pokušaj osvajanja Mostara od strane patriotskog pokreta Hamasa koji je...
- Advertisement -
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -