Nedjelja, 28 travnja, 2024

Poziv WHO-a: Prvo siromašni pa onda treće doze

Must Read

Svjetska zdravstvena organizacija i partneri nadaju se da će Africi isporučiti oko 30 posto cjepiva protiv COVID-19 koja su im potrebna do veljače, što je polovina od 60 posto cilja koji afrički čelnici imaju za period do kraja ove godine.

Generalni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus smatra veliku nejednakost u stopi cijepljenja između bogatih i siromašnih zemalja “rješivim problemom”.

Ponovno je pozvao farmaceutske kompanije da daju prioritet inicijativi koju podržava UN, poznatoj kao COVAX, za globalnu razmjenu cjepiva. Trenutno je manje od četiri posto stanovništva u Africi potpuno imunizirano. Većina od 5,7 milijardi primijenjenih doza otišlo je u oko 10 zemalja.

Većina cjepiva koje proizvode Pfizer i Moderna distribuirano je u bogate zemlje, od kojih mnoge razmatraju planove za primjenu treće doze, podsjeća AP.

Doktor Seth Berkley, izvršni direktor saveza za vakcine Gavi, kaže da se u programu COVAX očekuje da će 1,4 milijarde doza biti spremne za isporuku do kraja ove godine, otprilike četvrtinu manje od prvobitnog cilja.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Hrvati su na izborima mogli izabrati trojicu iz dijaspore neovisnih o Plenkoviću. Mogli su nadzirati Vladu RH. Nisu to učinili. Stiže već sve na...

Ovako govori hrvatski predsjednik o plinovodu i američkim ucjenama. Jednostavno je. Hrvatska je već trebala poslati poruku SAD-u da...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -