Petak, 3 svibnja, 2024

Amerikanci raketom gađali kuću u kojoj se skrivao ISIL-ovac, poginulo dijete

Must Read

Kod zračne luke u Kabulu odjeknula je velika eksplozija samo par sati nakon što je State Department upozorio sve američke državljanje da hitno napuste aerodrom.

Najmanje dvije osobe su poginule u eksploziji u Kabulu, a tri su ozlijeđene, javlja Al Arabiya pozivajući se na afganistansku novinsku agenciju Asvaka.

Dopisnik Reutersa, Idrees Ali, kaže da su ga dva američka dužnosnika obavijestila da su američki vojnici izveli napad u Kabulu. Dužnosnici su, govoreći pod uvjetom anonimnosti, rekli Reutersu da je cilj napada bio militant grupe ISIS-K.

Šef afganistanske policije je potvrdio da je u eksploziji rakete poginulo dijete, javlja Al Jazeera.

Dužnosnik nedavno svrgnute vlade rekao je za AFP da je riječ o raketi koja je prema prvim informacijama pogodila kuću koja se nalazi pored aerodroma.

Jake Sullivan, Bidenov savjetnik za nacionalnu sigurnost, potvrdio je da će SAD 1. rujna zatvoriti svoje veleposlanstvo u Afganistanu.

Rekao je i da će SAD razmotriti nove napade i druge operacije protiv ISIS-K, organizacije koja je u četvrtak izvela dvostruki samoubilački napad u Kabulu.

“SAD je sposoban suzbiti terorističku prijetnju u Afganistanu i bez stalne vojne prisutnosti na terenu”, rekao je Sullivan.

State Department danas je izdao upozorenje svim američkim državljanima da napuste područje kod zračne luke zbog “specifične, kredibilne prijetnje”.

Podsjedimo, u napadu bombaša samoubojica kod aerodroma u Kabulu u četvrtak je ubijeno oko 170 ljudi, od čega 13 američkih vojnika.

Podsjetimo, američki predsjednik Joe Biden jučer je kazao kako je situacija oko zračne luke u Kabulu “ekstremno opasna”, te da je novi teroristički napad vrlo vjerojatan u narednih 24-36 sati./HMS/

- Advertisement -

14 COMMENTS

  1. Islamističke bedastoće i laži, dječica treba da sjede kod kuće a ne da se muvaju oko aerodroma oko kojeg se vodi rat! Opet ta lažljiva Al Jazeera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -