Utorak, 30 travnja, 2024

Cijela BiH ponovno pod meteoalarmima

Must Read

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 35°C.

Za područja Banje Luke, Livna, Bihaća i Prijedora upaljeno je žuto upozorenje, a temperature mogu ići i do 35 stupnjeva, dok je za područja Sarajeva, Višegrada, Mostara, Trebinja, Foče i Tuzle na snazi narančasti meteoalarm, a živa u termometru će se penjati i do 38.

U ponedjeljak u Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni umjereno oblačno. Poslije podne lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući na istoku, sjeveroistoku i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

U utorak u Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sunčano sa malom do umjerenom oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C, na jugu zemlje do 39°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom na sjeveru Hercegovine, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

‘Skinite se s TikToka i uzmite oružje’. Britanci ismijavaju gen Z nakon vijesti o mobilizaciji

  Mnogi su isprva mislili da je vijest mobilizaciji još jedna lažna vijest s društvenih mreža, međutim shvatili su da je istina...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -