Petak, 3 svibnja, 2024

Tadić: Potreban neposredni dijalog lidera RS i FBiH

Must Read

BANJALUKA – Potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić rekao je danas da je potrebno da dođe do neposrednog dijaloga lidera Republike Srpske i Federacije BiH kako bi bili riješeni problemi u vezi s jedinstvenim matičnim brojem građana i nastavkom rada institucija BiH.

Tadić je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da prosvjedi koji su najavljeni za sutra u Sarajevu mogu dovesti do problema i mogu biti opasnost za nove manipulacije, nakon čega bi bilo teže nastaviti rad nego što je to danas slučaj.

“Zbog toga SDS poziva sve ljude koji osiguravaju prosvjede i koji u njima sudjeluju da utvrde što je stvarni razlog i zašto danas nemamo jedinstveni matični broj”, rekao je Tadić.

On je apelirao da svi politički faktori rade po Ustavu kako bi se došlo do rješenja koja su u skladu s ustavnim uređenjem.

Tadić je ocijenio da Srbi koji rade u institucijama BiH nemaju sigurnosnu garanciju kako ući ili izaći iz zgrade institucija BiH u Sarajevu.

“To što Hrvatska ulazi u EU pokazuje da u Republici Srpskoj i BiH nije bilo volje da se rješavaju problemi na adekvatan način”, rekao je Tadić.

On je naveo da je ulazak Hrvatske u EU nepovoljan za Republiku Srpsku i BiH zbog pitanja vraćanja imovine Srba, a poduzeća iz Republike Srpske neće imati isti tretman na hrvatskom tržištu kao dosad.

Članovi Gradskog odbora SDS-a u Banjaluci Milica Lakić i Tomislav Vujinović ocijenili su da je ekonomsko stanje u Republici Srpskoj katastrofalno, navodeći da je 150.000 nezaposlenih, a isti toliki broj je i umirovljenika.

Oni smatraju da bez pokretanja industrije i privrede Republiku Srpsku čekaju teški trenuci, jer se, kako su naveli, ekonomska kriza ne može riješiti samo zaduživanjem.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -