Utorak, 7 svibnja, 2024

Braća Sinković zlatni u Sabaudiji, Patrik i Antun Lončarić treći

Must Read

Braća Valent i Martin Sinković osvojili su u nedjelju zlato u dvojcu na trećoj regati Svjetskog veslačkog kupa u Sabaudiji, dok su treće mjesto zauzeli braća Patrik i Antun Lončarić.

Braća Valent i Martin Sinković osvojili su u nedjelju zlato u dvojcu na trećoj regati Svjetskog veslačkog kupa u Sabaudiji, dok su treće mjesto zauzeli braća Patrik i Antun Lončarić.

Braća Sinković su uvjerljvo slavili s vremenom 6:16.79, drugo mjesto su s nešto više od šest sekundi zaostatka zauzeli Britanci Calvin Tarczy i Douwe de Graaf. Patrik Antun Lončarić su zauzeli treće mjesto sa 6:25.89.

Ovo je odličan rezultat za obje hrvatske posade, a posebno za braću Sinković kojima je ovo bila generalna proba uoči Olimpijskih igara u Tokiju koje počinju 23. srpnja.

Braća Sinković: Zadovoljni smo sezonom i spremni idemo u Tokio

Zadovoljni smo sezonom i spremni idemo u Tokio na olimpijske igre, izjavili su u nedjelju braća Valent i Snković nakon što su na trećoj regati Svjetskog veslačkog kpa u Sabaudiji u dvojcu bez kormilara osvojili zlato.

“Zadovoljni smo, ovo je bila zadnja utrka prije olimpijskih igara, uspjeli smo ostati neporaženi ove godine za sada i nadamo se da će tako biti i poslije Tokija: Idemo tamo kao veliki favoriti, ali znamo da nam to nitko neće pokloniti, moramo dobro trenirati u Peruči”, rekao je Valent Sinković.

“Generalno smo zadovoljni s prvim dijelom sezone, ali ništa nismo napravili ako ne napravimo najvažnije na olimpijskim igrama. Dolazimo spremni, samopouzdanje nam je dobro. Jedva čekamo završne priprem, da napravimo završni period i špicu forme i idemo na Olimpijske igre samouvjereni”, nadovezao se Martin Sinković.

U finalnoj utrci trećeg Svjetskog kupa, Braća Sinković osvojili su zlatnu medalju, a u cilj su ušli s vremenom 6:16.79. Posada Velike Britanije zauzela je drugo mjesto s vremenom 6:23.10, dok je izvrsno treće mjesto pripalo hrvatskoj posadi, braći Patriku i Antonu Lončariću s vremenom 6:25.89.

Braća Sinković su ovim nastupom završili sezonu bez poraza te postali i ukupni pobjednici Svjetskog kupa za ovu godinu. Ovo je bio posljednji test uoči najvažnije utrke – Olimpijskih igara u Tokiju. (Hina)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -