Nedjelja, 28 travnja, 2024

HRT emitira dokumentarac o Veselku Koromanu

Must Read

Dokumentarni film o pjesniku Veselku Koromanu, putopiscu, esejistu, književnom povjesničaru i kritičaru, čovjeku koji je još za života svoje ime urezao u poetski panteon, na rasporedu je u srijedu 7. travnja u 16 sati na Trećem programu HRT-a.

Film je snimljen u više gradova Bosne i Hercegovine i Hrvatske: od kršnih eksterijera rodnih pjesnikovih Radišića kod Ljubuškog, preko Mostara, gdje je stekao srednjoškolsko obrazovanje, do Sarajeva, u kojem je proveo najveći dio svog radnog vijeka te Zagreba, gdje su objavljene neke od njegovih najglasovitijih zbirki pjesama.

Pjesme u filmu govori nacionalni prvak Drame HNK-a Zagreb Dragan Despot, a snimljene su na lokalitetu Mogorjela kod Čapljine.

O pjesnikovom poetskom univerzumu, njegovom gotovo do savršenstva izbrušenom stihu, filozofskim i lirskim referencama, govore Petar Gudelj, Ante StamaćŽeljko IvankovićEnver KazazSlobodan Prosperov Novak i Tonko Maroević.

Film je autorski projekt Josipa BlaževićaIvana Vukoje i Dragana Komadine, a scenarij za film napisao je dr. Miroslav Palameta, ugledni profesor povijesti književnosti sa Sveučilišta u Splitu i Mostaru, čime je cijeli projekt dobio književnopovijesni i kritički legitimitet.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Željezničar nakon poraza od Posušja panično lovi opstanak

Nogometaši Željezničara osvojili su važne bodove u borbi za opstanak svladavši ekipu GOŠK-a u Gabeli s 2:1, u 29....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -