Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Kurz: Ponašanje nekih gradonačelnika me moralno razočaralo

Must Read

U pojedinim austrijskim pokrajinama mediji su saznali kako su pojedini gradonačelnici i političari iskoristili višak doza cjepiva i umjesto da su s njima cijepili stare i nemoćne, cjepivo su uzeli za sebe. Austrijska vlada je šokirana i očekuje ostavke političara, piše Kroativ

Vorarlbergu, Tirolu, Koruškoj, Gornjoj i Donjoj Austriji te Beču je posljednjih dana ostalo nekoliko doza cjepiva nakon cijepljenja štićenika staračkih domova i domova za njegu. Umjesto da su doze ostavljene onima kojima je cjepivo u ovom trenutku najpotrebnije, pojedini političari, zaposlenici kotarskih uprava i njihove obitelji iskoristili su situaciju te se cjepili.

Gradonačelnik gornjoaustrijskog Bad Goiserna Leopold Schilcher (SPÖ) je potvrdio kako se on cijepio. Tvrdi kako nije nikome ‘oduzeo’ dozu te da ni u jednom trenutku nije utjecao na plan cijepljenja u staračkim domovima. Cijepili su se i gradonačelnik Feldkirchena Wolfgang Matt i gradonačelnica Rankweila Katharina Wöss-Krall (oboje ÖVP).

U jednom bečkom staračkom domu cijepljeni nisu samo zaposlenici i štićenici, nego i 20-godišnji sin direktorice doma, zbog čega je Grad Beč odlučio češće kontrolirati liste cijepljenja. Dnevni list „Kronen Zeitung“ tvrdi kako je 20-godišnjak u prošlosti izliječio rak, zbog čega je dobio prednost u cijepljenju.

U kotaru Floridsdorf je nakon cijepljenja u jednom privatnom staračkom domu ostalo 13 doza cjepiva, koje su dobili šest časnih sestara i jedan svećenik iz susjednog samostana, Ostale doze su dobili jedan državni službenik i dvije pripravnice, koji ne pripadaju rizičnim skupinama.

U Štajerskoj je gradonačelnik Stubenberga am See Alexander Allmer (ÖVP) cijepljen prije plana, a cjepivo je dobio od svog kućnog liječnika. Izjavio je kako stoji iza cijepljenja, ali i da nije znao da će ovo prouzrokovati probleme u javnosti. Cijepljen je i gradonačelnik Gamlitza Karl Wratschko (ÖVP), koji je cjepivo dobio od preostalih doza jednog lokalnog staračkog doma.

Kurz nema razumijevanje za ponašanje političara

Kancelar Sebastian Kurz (ÖVP) ljutito je u intervjuu za „Kronen Zeitung“ reagirao na prijevremeno cijepljenje pojedinih političara. Njihovo ponašanje je nazvao „moralno razočaravajućim“ i to ga stvara „ljutitim i bijesnim“.

Ako su ostale doze cjepiva, važno je brzo ih potrošiti, ali se oni moraju koristiti za starije osobe, a ne za političare, njihove supruge ili lokalno poznate osobe“, izjavio je kancelar Kurz.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

MACELJ: Jandroković odao počast žrtvama na najvećem stratištu bošnjačkog naroda. Osudio komunističke zločine vojske Franje Tuđmana vrhovnika hrvatske vojske pred kojim se 1945 povukla...

  Komemoracijom na zagrebačkom groblju Mirogoju u subotu je obilježena 78. godišnjica Bleiburga. Počast suradnicima Adolfa Hitlera i njihovim članovima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -