Nedjelja, 5 svibnja, 2024

U Sarajevu od četvrtka obavezno nošenje maski i na otvorenom

Must Read

Nošenje zaštitnih maski od četvrtka će biti obavezno i na otvorenom prostoru u Županiji Sarajevo, što je nova naredba Kriznog stožera ŽS, a kojom se namjerava suzbiti širenje koronavirusa.

Kako je potvrđeno portalu Klix.ba za provođenje nove naredbe će biti zaduženi službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ŽS, a kazne za nenošenje maski u zatvorenom i na otvorenom prostoru će navodno iznositi 500 KM.

Prema novoj uredbi Kriznog stožera ŽS, zaštitne maske će biti obavezne u svim prostorima, osim za sportaše na utakmicama i treninzima, bicikliste, vozače automobila, motora i električnih romobila.

Shodno ranije usvojenim izmjenama i dopunama zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira ŽS, policija će sankcionirati one koji se ne budu pridržavali donesene naredbe. Apeliramo na građane i posjetitelje ŽS da se strogo pridržavaju i poštuju naredbe Kriznog stožera Ministarstva zdravstva ŽS, kazali su iz Uprave policije ŽS.

Nova naredba stupa na snagu od četvrtka, 15. listopada i bit će na snazi do 31. listopada, a detaljnije priopćenje za javnost bi trebalo biti poznato u četvrtak.

(www.jabuka.tv | Foto: Avaz)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -