Srijeda, 26 lipnja, 2024

KOD SPOMEN OBILJEŽJA Odana počast za 97 policajaca ubijenih i nestalih u obrani Vukovara 1991. godine

Must Read

Prigodnim programom “In memoriam na 97 policajaca poginulih i nestalih u Domovinskom ratu u obrani Vukovara“ održanim u utorak navečer ispred zgrade Općinskog i Županijskog suda, odana je počast poginulim i nestalim policajcima u obrani toga grada.

Kod spomen-obilježja 97-orici poginulih i nestalih policajaca  postavljenog 2017. godine ispred zgrade vukovarskih sudova gdje je nekad bila Policijska uprava Vukovar, upaljene su i položene „Svijeće zahvale za naš korak slobodni“. Potom se zajedničkom molitvom molilo za vječni spomen na poginule i nestale policajce.

Među onim koji su položili upaljene svijeće podno spomen obilježja, autora Dubravka Duića Dunje, bili su državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Irena Petrijevčanin Vuksanović, zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Državna tajnica MUP-a Irena Petrijevčanin Vuksanović izjavila je novinarima kako je hrvatska policija “dala veliki obol u Domovinskom ratu, a najmanje što se može učiniti je zapaliti svijeću i prisjetiti se njihove žrtve.”

“Mi smo policajci nekako ostali po strani, iako smo prvi stali u obranu Hrvatske i bili prva naoružana formacija u obrani”, rekao je predsjednik Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Ante Ljubić i istaknuo da je Vukovar branilo oko 700 policajaca od kojih je oko 180 bilo iz vukovarske policije. U obrani Vukovar poginulo je 87 policajaca, a nestalih se još uvijek vodi njih deset, rekao je Ljubić.

Među 97 policajaca poginulih i nestalih 1991. godine u obrani Vukovara, 61 je iz PU vukovarsko-srijemske, 15 iz PU varaždinske, 11 iz PU međimurske, šestorica iz PU brodsko-posavske i četvorica iz Antiterorističke jedinice Lučko.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO potvrdio Marka Ruttea za novog glavnog tajnika

NATO saveznici službeno su izabrali danas nizozemskog premijera Marka Ruttea za novog glavnog tajnika NATO-a. Rutteovo imenovanje postalo je formalnost...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -