Utorak, 7 svibnja, 2024

Institut IGH u BiH gradit će dio brze ceste vrijedan 7,7 milijuna KM

Must Read

Institut IGH, kao vodeći član zajednice ponuditelja, uz IGH Mostar, Integru Mostar te Geocon Čitluk, potpisao je u ponedjeljak ugovor s JP Autoceste Federacije BiH za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, približne vrijednosti 8 milijuna KM.

Kako se navodi u priopćenju IGH objavljenom u utorak, riječ je o dionici Polog-granica RH duljine 40,5 kilometara.

Institut IGH i njegovi partneri imaju rok od 18 mjeseci za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Polog – Široki Brijeg – granica RH, izvođenje istražnih radova za potrebne idejnog projekta, izraditi studiju izvodljivosti, studiju utjecaja na okoliš kao i druge studije definirane ugovorom.

U priopćenju se podsjeća da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine još 2016. godine usvojila okvirnu strategiju prometa Bosne i Hercegovine i transportnu strategiju Federacije, kojom je brza cesta Mostar sjever- Široki Brijeg – granica RH definirana kao jedna od prioritetnih dionica.

Planiranom brzom cestom Mostar sjever – Široki Brijeg – granica RH rasteretit će se cestovna mreža grada Mostara te će ona ujedno biti i sjeverna obilaznica grada.

Direktnom vezom s autocestom na koridoru Vc, omogućit će se usmjeravanje s petlje Mostar sjever na koridor Vc prema gradu Široki Brijeg i općini Grude te u konačnici do granice s Hrvatskom, gdje će se brza cesta priključiti na cestovnu mrežu Hrvatske.

Brza cesta od mjesta Polog direktno se nastavlja na južnu obilaznicu grada Mostara i omogućit će dobru cestovnu povezanost zapadnohercegovačke županije s postojećom cestovnom mrežom, a prije svega s koridorom Vc, navodi se u priopćenju.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Prije 33 godina goloruki širobriješki Hrvati pokušali su zaustavili kolonu tenkova JNA. Nažalost nije im uspjelo,kolona je za par dana prošla gdje je...

Godinu i nešto kasnije 160 naoružanih Hrvata položit će život u srazu s tim tenkovima na Kupresu. Među njima će...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -