Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Kujundžić o tuđmanizmu i nacionalnim interesima, Karamarko o Vladi i Nevenki Jurak, Kosor o pravilima za izborni sabor

Must Read

61fd842e69d9407600a86bafdc186e23Pod sloganom “Novo vrijeme, novi ljudi”, kandidat za predsjednika HDZ-a i njegova zamjenika, dr. Milan Kujundžić i dr. Drago Prgomet, predstavili su večeras u Vinkovcima svoj program za vodstvo HDZ-a, u kojem su istaknuli da HDZ treba nove ljude koji će stranku znati usmjeriti u pobjedonosnom smjeru.

 

“Cilj je stvoriti jaki HDZ, napraviti u Hrvatskoj koaliciju desnog centra te dobiti parlamentarne izbore”, kazao je dr. Kujundžić. Poručio je izaslanicima za predstojeći izborni sabor HDZ-a, na kojem će se birati predsjednik stranke, da ne slušaju “lokalne šerife”, već svoj razum i glas svoga srca, imajući uvijek u vidu interes hrvatskog naroda i države, javlja Hina.

Istaknuo je da je ono što je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman htio – slobodna Republika Hrvatska- i ostvareno, a sada treba Hrvatsku izvući iz dužničkog ropstva, vratiti Hrvate na posao, pokrenuti industriju, poljoprivredu i brodogradnju ne prodavajući pri tome ništa od nacionahnih vrijednosti i bogatstava.

Kujundžić je također ocjenio da Vlada premijera Zorana Milanovića vodi Hrvatsku u “krivom smjeru, sve više osiromašuje hrvatski narod i prodaje nacionalna bogatstva”.

Karamarko: Tvrdnje Nevenke Jurak neće mi naštetiti u kampanji

Tomislav Karamarko na današnjem je predstavljanju svog programa u Puli novinarima je izjavio da aktualna Vlada premijera Zorana Milanovića nije ništa korisno napravila i konstruktivno ponudila zemlji.

 

“Oni su se dugo pripremali za preuzimanje vlasti i bilo je jasno još prije godinu dana da će doći u poziciju preuzimanja vlasti, međutim nisu se pripremili. Jedino što su napravili je povećanje PDV-a i nekoliko stečaja”, kazao je Karamarko.

Dodao je da HDZ mora definitivno doći u poziciju preuzimanja vlasti pripremivši kvalitetnu alternativu. Međutim, smatra on, problem HDZ-a je u tome što “unutarstranački izbori traju predugo, i to nije dobro za stranku”.

Odgovarajući na upit novinara kako komentira izjavu Nevenke Jurak, vlasnice marketinške agencije Fimi medije koja je na svjedočenju u slučaju Fimi medija izjavila da je i on dok je bio ministar, potpisao ugovor s tom agencijom, Karamarko je odbacio takvu tvrdnju.

“Mi smo već prije godinu i pol dana imali takve spinove. Nikada nisam ništa potpisao s Nevenkom Jurak niti ju poznajem. Dolaskom na mjesto ministra očito su postojali još neki računi koji su se morali isplaćivati u ratama tijekom mog mandata i o tome ja nisam imao pojma”, rekao je Karamarko dodavši da mu ova tvrdnja Nevenke Jurak neće naštetiti u kampanji.

Kosor: Zabranjeno fotografiranje glasačkih listića

Inače, danas je održana i sjednica Predsjedništva HDZ-a. Izborna povjerenstva na 15. općem saboru HDZ-a 20. svibnja nadgledat će glasovanje stranačkih izaslanika na izborima za vodstvo stranke, a bit će zabranjeno fotografiranje i snimanje glasovanja i glasačkih listića, pri čemu će se diskvalificirati svaki listić koji bude snimljen, odlučilo je danas HDZ-ovo Predsjedništvo. Izjavila je to predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva, prenosi hrt.hr.

Četvero kandidata za predsjednika HDZ-a – Tomislav KaramarkoJadranka Kosor, Milivoj Kujundžić i Darko Milinović – izaslanicima će se predstaviti u desetominutom obraćanju po abecednom redu, a mogućnost obraćanja imat će još samo izborni pobjednik, iako je svim izaslanicima, pa tako i kandidatima, omogućeno sudjelovanje u raspravi.

Kosor je istaknula da će se u raspravi omogućiti i ispravak netočnog navoda, ono što vladajuća koalicija sada želi ukinuti u Hrvatskom saboru, a rasprava će biti ograničena na pet minuta. (M.B.)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -